Nieuwe Volkswagen Passat, dit weten we! (2023)

Volkswagen Passat Variant Teaser 2023

Volkswagen mag dan wel de focus aan het verleggen zijn naar elektromobiliteit, het gooit nog niet alle bestaande modellen met het badwater weg. Daardoor komt er nog een nieuwe Passat, al komt hij uitsluitend als Variant. Lees hier alles wat we nu al weten over de negende generatie Passat.

Wat is dit?

De Passat moet na de Golf één van de meest klinkende namen zijn in Volkswagen-land. Decennialang is de Passat een auto die je buren toont dat je carrière aan het maken bent. Een negende generatie loert om de hoek, komt enkel als stationwagen (Variant) en blijft teren op verbrandingsmotoren.

Design & interieur

De nieuwe Volkswagen Passat zal een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen omdat 'ie er enkel nog zal komen als Variant (VW-jargon voor stationwagen), het design moet een ware revolutie voorstellen. In die zin dat de Passat een stuk agressiever zal gaan ogen. Misschien wel dé beste manier om te verdoezelen dat hij ook een serieus stuk groter wordt. Met 4,92 meter is hij namelijk 14 centimeter langer dan de huidige versie.

Volkswagen Passat Variant Teaser 2023

Binnenin gaat de Passat elektrisch broertje ID.7 achterna. Zo prijk er ook een serieus 15-duims infotainment op het strakgetrokken dashboard (12,9-duim standaard). Pal voor de neus tekent er een digitale instrumentcluster present, zitruimte binnenin zou verder toenemen dankzij de gegroeide proporties van de auto. Zo hebben inzittenden achterin 5 centimeter extra beenruimte, terwijl ook de koffer groeit tot 690 liter (40 liter meer dan bij de huidige versie). Gooi je de achterbank plat, dan krijg je een riante 1.920 liter aan koffervolume. Da's vorstelijk.

Motoren

Onderhuids rolt de nieuwe Passat Variant op het MQB EVO-platform van de Volkswagen Group. Dat onderstel zal trouwens ook gebruikt worden voor neefje Skoda Superb. Voor een puur elektrische versie verwijst VW je door richting de ID.7, onder de kap van de negende generatie Passat krijg je nog gewoon diesels, benzines en plug-inhybrides. De elektrische line-up van de Passat Variant zal uitpakken met een range tot 100 kilometer, terwijl je sneller zal kunnen AC-laden en standaard DC-laden.

Volkswagen Passat Variant Teaser 2023

Qua ophanging introduceert Volkswagen voor het eerst de "Vehicle Dynamics Manager" die debuteerde op de huidige generatie Golf GTI. Dat systeem moet er samen met het adaptieve chassis, directer stuurgevoel en langere wielbasis voor zorgen dat de Passat Variant beter rijdt dan ooit. Al hadden we niet anders verwacht natuurlijk. Productie van de negende generatie Passat trekt naar Slovakije waar ook de Skoda Superb van de band zal rollen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws