Scoop: Subaru BRZ komt dit jaar naar België... en dit kost hij! (2023)

Subaru BRZ info prijs belgie 2023

Achter het net gevist bij Toyota voor de felbegeerde GR86? Dan geeft Subaru je nog een tweede kans! Want een handjevol exemplaren van tweelingbroer BRZ komen naar ons Belgenland. Haal je STI-petje en bus gouden plastidip al maar uit de kast...

Toen Subaru het doek haalde van zijn tweede generatie BRZ in 2020 werd er meteen bij verteld dat de Japanse sportcoupé van het merk met de zes sterren niets meer zou te zoeken hebben in onze contreien. Zeg echter nooit nooit, want stelselmatig rollen er toch enkele exemplaren Europa binnen. Dat was eerder al het geval in Duitsland en nu ook in - of all places - België!

Puur en onversneden

Of dat te maken heeft met het feit dat Subaru Europe haar zetel heeft in Brussel? Dat is het misschien wat te ver zoeken... en maakt uiteindelijk ook niet uit. Veel belangrijker: klanten die te laat waren om een Toyota GR86 op de kop te tikken kunnen nog eens hun kans wagen! Want moest je de voorbije jaren onder een steen hebben geleefd, de Toyota GR86 en Subaru BRZ zijn uiteraard tweelingbroeders van elkaar. Daardoor krijgt ook de BRZ een atmosferische 2.4-liter viercilinder boxer (deuheuh) onder de kap van 234 pk en 250 Nm koppel. Naar hedendaagse normen bescheiden cijfers maar vergeet niet dat het hier over een pure sportwagen gaat die minder weegt dan de grille van een moderne BMW (Lees: 1.264 kg).

Subaru BRZ info prijs belgie 2023

De Belgische versie komt exclusief met een manuele zesbak (want een automaat is in dit ding heiligschennis) en legt mits wat snel handwerk de sprint naar de honderd vanuit stilstand af in 6,3 tellen. Gooi je even de schouders los op Spa, Zolder of Mettet, dan topt de BRZ bij 226 km/u. Een aluminium dak en motorkap zorgen dan weer voor dat lage zwaartepunt waarmee broeder GR86 de éne na de andere award in Europa op z'n koetswerk mocht prikken.

STi Pack optioneel, Subaru-blauw standaard

Visueel spreken de beelden voor zich, de Subaru BRZ is een tweelingbroer van de Toyota GR86 maar dan met een net wat andere voorbumper. Standaard is elke Belgische BRZ full option (uitvoering Limited) en verplicht te nemen in de lakkleur WR Blue Pearl. Wil je toch nog wat dieper in je buidel tasten? Dan kan je nog voor het STi Pack gaan dat de BRZ zegent met wat visuele addenda zoals zwarte accenten, een aluminium versnellingspook en wat andere kleinigheden. Of je nu specifiek voor dat STi Pack moet gaan hangt vooral af van je geduld. Want de "gewone" BRZ Limited kan al geleverd worden in juli, voor exemplaren met het STi Pack is het wachten tot het einde van dit jaar.

Subaru BRZ info prijs belgie 2023

Wat de Belgische BRZ nu moet gaan kosten? 40.995 euro (43.495 met STi Pack). Daarmee mag de BRZ dan wel 5.000 euro duurder zijn dan wat Toyota vroeg voor zijn GR86, vergeet echter niet dat de GR86 én compleet uitverkocht is én tweedehands voor prijzen gaat tussen de 40.000 tot wel 70.000 (!) euro. Kijk, dan lijkt deze Subaru BRZ plots een koopje. Ook hier is snel zijn echter weer de boodschap, want volgens geruchten gaat het maar over handjevol exemplaren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws