Tesla kiest Duitsland, niet Vlaanderen, voor bouw Europese gigafactory

Tesla Gigafactory Berlin

Amerikaanse EV-producent Tesla heeft Berlijn uitgekozen als locatie om haar Europese fabriek neer te poten. De oude Opel-site in Antwerpen was ook even in de running maar Vlaanderen grijpt nu naast vette vis.

Die vette vis is Tesla's Gigafactory 4, de alweer vierde fabriek van de constructeur die in Europa batterijen, elektromotoren én voertuigen zal gaan bouwen. Goed voor ruwweg 10.000 jobs als je de toeleveranciers in acht neemt.

Model Y

De Europese fabriek van Tesla zal haar plaats gaan vinden in de buurt van de nieuwe Berlijnse luchthaven. Daarenboven voorziet Tesla ook ruimte voor een designafdeling.

Tegen 2021 wil Tesla de fabriek operationeel hebben, waarna ze meteen ingezet zal worden voor de productie van de Model Y. Of Tesla die deadline zal halen... dat is andere koek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Hendrik 18:33
afbeelding van Hendrik

Onze nieuwe Vlaamse "Minister-President" en z'n "brillant team" waren blijkbaar niet in staat een belangrijke economische slag thuis te halen. Des te meer om te besparen op cultuur ...het is maar waar op termijn visie en prioriteiten liggen natuurlijk.

andre123 09:05
afbeelding van andre123

de duitsers kunnen nu eenmaal meer belastinggeld uitdelen,
ze zijn nu eenmaal met veel meer.
ik ben geen fan maar geef musk eens ongelijk,hoe zou je zelf zijn.

JRE 13:00
afbeelding van JRE

Vlaanderen heeft ook elke ambitie voor het klimaat laten varen. Mocht ik Tesla zijn, zou ik ook liever geassocieerd worden met een regio die wat meer visie uitstraalt.

Ruh Ben 16:50
afbeelding van Ruh Ben

Elon Musk is ook niet van gisteren hé.
Toen hij door de Grote Liegende Leider (oftewel Bart De Wever) werd onthaald op het Schoon Verdiep was de Antwerpse Grote Markt omwille van een of ander evenement bezaaid met vlaggetjes van...Volkswagen.
Niet heel verstandig dus.

Kia Venga Boys 09:31
afbeelding van Kia Venga Boys

Het debacle met de stakingen in de haven met Zeebrugge zal er ook wel mee te maken hebben. Wie kan Tesla ongelijk geven...

andre123 20:01
afbeelding van andre123

mss maar het maar op de stakingen steken is een beetje te gemakkelijk niet?
waarom heeft nederland het dan ook niet gehaald?

Kia Venga Boys 10:41
afbeelding van Kia Venga Boys

Alles op de regering steken, beetje gemakkelijk niet?

andre123 20:05
afbeelding van andre123

zoeken ze dat niet een beetje zelf als bende overbetaalde onbekwame ruziemakers?

Jos D. 17:37
afbeelding van Jos D.

Al bij al toch zwaar gezichtsverlies voor de almachtige Duitse autoindustrie dat zo'n kleine speler als Tesla hen ff het voorbeeld komt geven van hoe het moet.
Maar toch blijf ik sceptisch voor dit type wagen op de lange termijn. Voor de leasemaatschappijen en bedrijven interessant want die hoeven niet verder te kijken dan 4 of 5 jaar. Maar voor een particulier ligt dat wel anders. Ik heb nog geen enkel rapport gezien van de duurzaamheid van zo'n wagen op de lange termijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws