EuroNCAP crasht er nog eens 12

-

Partycrashers zijn het, daar bij EuroNCAP. Maar niet in die zin van het woord. Vandaag maakte de organisatie een nieuwe hoop rapporten bekend. Kijk even mee of de uitkomst gelijk is aan 12 keer 5 sterren.

Ford Kuga, Audi Q7, Jeep Renegade, noem ze en ze werden de afgelopen weken onderworpen aan een crashtest. Maar ook de Peugeot 2008, de Ford Mondeo en Subaru Forester. Helemaal nieuw zijn de Skoda Octavia, Porsche Taycan en Renault Captur. iets ouder is de Tesla Model X en we zijn ons nog aan het afvragen waarom ze bij EuroNCAP plots de Volkswagen Sharan/Seat Alhambra nog eens tegen de muur wilden gooien.

pakketje dabei

Die laatste zijn dan ook de mindere leerlingen van de klas, want de tweeling scoort slechts 4 sterren, met een lage score voor voetgangerveiligheid. Ook de Peugeot 2008 zonder veiligheidspakket haalt dat resultaat. Koop je dat veiligheidspakket, dan haal je wel vijf sterren op je auto. De laatste van de klas was echter de Jeep Renegade, die maar 3 sterren behaalt. Voetgangerveiligheid en rijhulpsystemen, of eerder een gebrek daaraan, zijn de boosdoeners.

Als volwassen inzittende heb je best een plekje in de Subaru Forester, de Ford Kuga en de Ford Mondeo, zij haalden de hoogste scores op dat gebied. Algemeen haalde de tesla Model X een hoge score van 94 procent op vlak van de veiligheidssystemen, en zelfs 98 procent als het om bescherming van de volwassen inzittenden gaat. De Subaru Forester haalde 91 procent voor het onderdeel 'inzittend kind'.

De volledige resultaten vind je op de website van EuroNCAP. De volgende release vindt plaats op 18 december van dit jaar. Drukke tijden daar bij EuroNCAP.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 14:03
afbeelding van FLP

"Voetgangerveiligheid en rijhulpsystemen, of eerder een gebrek daaraan, zijn de boosdoeners."
Wat een bullshit om ze hiervoor als minder veilige wagens te beschouwen. Met een goede chauffeur zijn het perfect veilige auto's. Dat belooft voor de toekomst: "de nieuwe XXXX is onverantwoord onveilig!!! dat is nog een wagen die je zelf moet besturen!!"

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws