BMW brengt Android Auto naar haar wagens... eindelijk

BMW Android Auto 2020

Net zoals alle andere automerken is BMW volop in een digitale transitie. Vreemd is het dan ook dat je momenteel geen Android Auto kan krijgen in je BMW... maar wel Apple CarPlay. Daar komt vanaf 2020 verandering in.

Er doet al lange tijd een dwaze grap de ronde op de Autofans-redactie. Want wil je de ultiem geconnecteerde BMW, dan zal je ook twee smartphones aan moeten schaffen. BMW maakt het namelijk mogelijk om de auto te ontgrendelen met een smartphone op Android maar wil je echter je telefoon verbinden met app-functies, dan moet je een iPhone gebruiken met Apple CarPlay. Want Android Auto, dat is niet beschikbaar in een BMW.

Nog half jaartje wachten

Het Duitse merk ziet nu ook in dat dit nogal knullig is en zal vanaf 2020 klanten de mogelijkheid geven om de smartphone te verbinden via Android Auto. Toch voor auto's waarvan het besturingssysteem loop op OS 7.0. Meteen ook draadloos, daar waar je bij de concurrentie (momenteel) nog een kabel nodig hebt.

Begin volgend jaar zal BMW haar Android-connectie uit de doeken doen, vanaf juli 2020 kunnen ook klanten er gebruik van maken. En zo komen we weer een stapje dichter bij de ideale wereld...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Doohie 12:57
afbeelding van Doohie

Android auto werkt niet in België...ook niet voor BMW.

Yvesw 13:01
afbeelding van Yvesw

Android auto werkt perfect in België hoor. Valt enkel niet te downloaden via de Play Store. Nu, waar Apple iPhone-gebruikers verplicht gebruik te maken van de Apple Store mag je op een Android-toestel applicaties van overal downloaden en installeren. Er zijn dus andere legitieme stores voor Android-toestellen waarop gewoonweg Android Auto staat.

Doohie 13:42
afbeelding van Doohie

Weet ik...mijne ook geïnstalleerd via APK.
Maar velen gaan dit niet weten.
Gewoon triest van Google om dit niet vrij te geven.

Adriaan 14:38
afbeelding van Adriaan

Apk mirror is een betrouwbare site waar ik gedurende jaren al android auto van download en gebruik.

Mathieu 12:36
afbeelding van Mathieu

Idem hier.

@Doohie: denk dat met een klein beetje verstand je dit wel weet hoor. Ik ben echt niet geïnteresseerd in elke hype, of totaal geen technologiefreak, maar gewoon Androïd Auto Googelen, en je vindt onmiddellijk hoe het werkt.

Jos D. 17:37
afbeelding van Jos D.

Dit is nog beter : https://raccoon.onyxbits.de
Hiermee kun je de APK's rechtstreeks van de Google Play Store downloaden. Maar om Android Auto te downloaden moet je wel eerst een VPN-tunnel naar de US aanmaken (via TunnerBear of iets gelijkaardigs).
Eens de APK op je smartphone geïnstalleerd is, blijft deze updates krijgen via de Play store.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws