VIAS: “Belg gelooft steeds minder in zelfrijdende auto’s”

zelfrijdende auto toekomst VIAS

De specifieke aandacht die de media geeft aan ongevallen met zelfrijdende auto’s schaadt het vertrouwen van het grote publiek in de technologie. Dat schrijft VIAS. Het onderzoeksinstituut pleit ervoor om ook de voordelen van zelfrijdende auto’s onder de aandacht te brengen.

4 op 10 Belgen ziet geen voordeel in zelfrijdende auto’s. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksinstituut VIAS. Het gaat om een lichte stijging vergeleken met 2017, toen iets meer dan 3 op 10 Belgen zelfrijdende technologie niet vertrouwde. Amper 1 op 5 landgenoten ziet de lagere kans op ongevallen als belangrijkste voordeel van zelfrijdende auto’s.

Overmatige media-aandacht

Volgens VIAS komt dat door de overmatige media-aandacht die ongevallen met zelfrijdende auto’s krijgen. Het gaat dan om ongevallen die meestal in Noord-Amerika gebeuren. Toch hoeft het niet te verbazen dat ook4 op 10 landgenoten niet gelooft dat ons wagenpark in de toekomst grotendeels uit zelfrijdende auto’s zal bestaan. In Wallonië gelooft 48 procent er niet in, in Vlaanderen 37 procent.

VIAS gelooft desondanks in zelfrijdende technologie om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het onderzoeksinstituut pleit daarom voor meer tests met zelfrijdende auto’s om zo de weinige ongevallen te beklemtonen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
FLP 16:40
afbeelding van FLP

Wat bedoelt VIAS juist met de "zelfrijdende auto"? Een zelfrijdende auto is enkel realiseerbaar op de snelwegen. Totale autonomie is niet mogelijk met de huidige technologie en infrastructuur. De verschillen in wegmarkeringen/verkeerssituaties/onverwachte gebeurtenissen in stadsverkeer of lokale wegen zijn nog veel te moeilijk om allemaal correct te detecteren en verwerken. Zoiets ligt nog tientallen (!) jaren in de toekomst.

Pieter E 17:10
afbeelding van Pieter E

Als ze er al 50 jaar mee bezig zijn en het lukt nog niet, zouden ze daar beter eens mee stoppen? https://m.youtube.com/watch?v=5ocvNxjN3dc

JL 20:23
afbeelding van JL

@Pieter E: da's dan zoals vliegen, waar ze eeuwen geprobeerd hebben. Misschien hadden ze dan ook beter gestopt?

Adriaan 10:20
afbeelding van Adriaan

Dan had Greta wel heel wat minder schoolverzuim gehad :)

patrick claeys 15:36
afbeelding van patrick claeys

kostelijk!! : ))

4g63 18:43
afbeelding van 4g63

Veiliger wel, even vlot en zonder tussenkomst? Idd op autostrade, tijdens de spits in bijv centrum van Kontich? Denk t ni precies.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws