Vraag: welke eerste auto koop jij voor 5.000 euro?

Eerste auto 5000 euro

Of je nu zelf net je rijbewijs hebt en op zoek gaat naar je eerste auto, of je je kroost aan hun eerste auto wil helpen: de kans is groot dat je op de tweedehandsmarkt belandt. Stel dat je een budget van 5.000 euro te spenderen hebt: voor welke auto ga je dan?

Eén ding is zeker: met een budget van 5.000 euro moet je je toevlucht wel zoeken tot de tweedehandsmarkt. De goedkoopste nieuwe auto’s - we kijken onder meer naar jou, Dacia – beginnen 2.000 tot 3.000 euro hoger.

Dat budget betekent trouwens niet dat je zomaar uit eender wat kunt kiezen: je komt vooral uit bij A- en B-segmenters. Maar dat maakt het er niet minder interessant op: ga je voor een betrouwbare Japanner – zoals het cliché het wil – of voor een grotere auto met een hogere kilometerstand? Of kies je toch nog voor iets totaal anders?

Dus, of het nu voor jezelf of voor je kinderen is:

Welke eerste auto koop jij voor 5.000 euro?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Fab 15:46
afbeelding van Fab

Ik had een mini one gekocht van 2008, prima autootje. Andere keuze zou een audi A4 zijn van voor 2007 of eventueel iets exotischer. Hang natuurlijk af van het budget naast de aankoopprijs.

andre123 18:45
afbeelding van andre123

een nieuwe dacia net niet,maar een jonge 2de hands is perfect mogelijk

Peter 20:04
afbeelding van Peter

Mijn eerste wagen was een Alfa Romeo GTV bouwjaar 2000, waar ik 5500 euro voor betaald heb. Ik zou die wagen niet per se aanbevelen, maar heb er wel wreed van genoten! :D

4g63 21:18
afbeelding van 4g63

Vorige diesel nieuw gekocht, daarna tijdens renovatiewerkjes eentje gekocht van 12j voor 2300 euro.
k Wist wat k kon verwachten en tijdje geleden beslist dat huidige die k al dikke 5j heb nog mag blijven. Volgens de statistieken van een mitsu 8g worden ze vlotjes 23j, dus heb k nog 6j te goed.
Buiten normaal onderhoud is voorpijp van de uitlaat vervangen en de koppeling, koppeling had km stand om VV te worden.
Wagen was toen helemaal mijn dada en qua kosten van herstellingen en onderhoud inclusief aankoop rij k zeker niet als de duurste rond, integendeel.
We kijken wel extra kritisch alles na bij oliewissel omdat ze er niet jonger op word zodat k geen extra zorg meer uitvoer als er een spectaculaire rekening aankomt maar niks wijst daarop. Als er morgen bijv reparatie van 5000 euro volgt ga idd is eerst efkes zitten. ;)
Doe k dat opnieuw? Omdat dit verhaal al zo goed bevallen is zou t kunnen, als je bijv vooraf wat bekijkt wat er onder de kap zit. Of we gaan volledig elek, kan ook.

GlennDC 03:53
afbeelding van GlennDC

In tijden van Corona etc doe ik dit regelmatig. Ik leg mezelf een budget voor en zoek online welke auto's je ervoor kan kopen. Onder de 5000 euro vond ik een VW FOX met 121.000 km, Renault Modus met 135.000 km, Audi A3 driedeurs van 2008 met 158.000 en als het wat groter mag zijn met weinig km's kwamen vooral de Aziatische merken boven zoals bijvoorbeeld een Hyundai Sonata, Toyota Corolla sedan, Kia Magentis,.... Allemaal in propere staat en relatief weinig km's. Mijn volgende zoekactie is er eentje met een vooropgesteld doel. Moet een nieuwe wagen aanschaffen ikv de thuisverpleging die ik uitoefen. Moet een nieuwe zijn die ik kan 'inbrengen' en relatief ruim en liefst een panoramisch dak :-) Gaande van C-D-...segment tot SUV/break/…. Met wat moet een mens zich anders bezig zien te houden de dag van vandaag :-)

Yeelen 09:35
afbeelding van Yeelen

Een Saab 9-3 of een héle mooie Volvo V40 van de eerste generatie. Maar da's enkel uit sentiment :)

zZz 15:48
afbeelding van zZz

Mitsubishi Colt/Lancer benzine, betrouwbare en goedkope kilometervreters

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws