Line-up Skoda Octavia RS compleet met diesel en benzine (2020)

Skoda Octavia RS 2020

Begin dit jaar debuteerde de vierde generatie Octavia RS met een plug-inaandrijving van 245 pk. Vandaag vervolledigt Skoda dat aanbod met een klassieke benzine- en dieselkeuze. Wie hoopt op een serieuze pk-boost tegenover generatie 3, die is er aan voor de moeite.

De line-up van de nieuwe Octavia is zo goed als rond. Want na berline en stationwagen en Scout en plug-in, kennen we nu ook het volledige RS-gamma. Dat schotelt de klant voortaan drie motorenkeuzes voor: benzine, diesel en plug-in.

Tot 245 pk

Die plug-in kregen we in maart nog voor het eerst te zien. Met zijn 245 pk komt de aandrijflijn recht uit de motorbaai van de Volkswagen Golf GTE. Een CO2-interessante zet van Skoda. Maar wat als je liever beschikt over een klassieke krachtbron zonder elektrohulp? Wel, vanaf vandaag kennen we de specificaties van de diesel- en benzine-RS. Beide uitvoeringen maken gebruik van een 2-liter viercilinder. Motoren die we ook al hebben gezien in de - je raadt het nooit - Golf GTI en GTD!

Skoda Octavia RS 2020

Dieselrijders kunnen opteren voor een 200 pk en 400 Nm koppel sterke TDI die standaard de voorpootjes aandrijft en beschikt over een automaat met dubbele koppeling. Mits opleg mag die kracht ook naar de vier wielen worden gezonden. Goed voor een sprinttijd van 6.8 seconden. De benzine-RS beschikt over 245 pk en 370 Nm koppel. Een motorblok dat goed is voor een sprint naar de honderd van 6.7 seconden. Geen vierwielaandrijving mogelijk bij de benzine, wel standaard een handbak die ingewisseld kan worden voor een automaat.

TDI, TSI of PHEV, wat is jullie favoriete Octavia RS?

Skoda Octavia RS 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 16:24
afbeelding van John

Een benzine met handbak a.u.b! Helaas zal de prijs belachelijk zijn, een Superb is tegenwoordig goedkoper dan een Octavia

Carlos 20:14
afbeelding van Carlos

Een TSI maar MET vierwielaandrijving! Maar ja...

4g63 14:31
afbeelding van 4g63

Kreeg altijd medelijden als k op de koffer tsi of tfsi zag staan. VAG groep heeft zich inmiddels herpakt en tsi motoren draaien vlotjes de leeftijd dat je een VAG kan laten worden sinds modellen van 4 a 5 tal jaar geleden. En da's voor VAG rijders positief. Of superb in dit geval. :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws