BMW breit einde aan diesel met vier turbo’s

BMW M50d diesel einde

BMW wil in september het B57S-motorblok uit roulatie nemen. Dat blok is beter bekend als de M50d, oftewel de diesel met vier turbo’s.

Een huzarenstukje was het wel, die M50d. Een 3.0 zes-in-lijn met vier turbo’s, een aantal dat in serieproductie alleen bij Bugatti voorkomt. Hij debuteerde in 2016 in de BMW 750d, maar vond nadien ook zijn weg naar de 5 Reeks, in de M550d. Ook de X5, X6 en kolossale X7 kregen zo’n M50d-variant met vier turbo’s.

Maar het motorblok up-to-date houden blijkt te complex en te duur, zo schrijft BMWBlog. Laat staan om het te doen beantwoorden aan de strengere uitstootnormen. Daarom zou München de M50d in september uit roulatie nemen. Bij wijze van uitzwaai zou BMW een “Final Edition” plannen voor de X5 M50d en X7 M50d, al is het nog niet duidelijk of die ook tot bij ons komt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 14:07
afbeelding van Adriaan

Hoe geweldig ik het idee van 4 turbo's ook vind, wat een nachtmerrie moet dat zijn om aan die motor te werken, het kluwen aan olie lijnen, uitlaat stukken en koeling alleen al...

Techno Patat 18:53
afbeelding van Techno Patat

Da’s waar, maar da’s ook waar voor alle motoren met hybride toevoegingen. Het wordt geen leuke tijd voor de sleutelaars vrees ik!

Techno Patat 18:52
afbeelding van Techno Patat

Wat een heerlijk blok is dat, een weekje met een X5 m50d doet mij verlangen naar een rit in een m550d. En diesel raket moet dat zijn!

Wat een koppel had die X5 onderin! Aanhanger er achter met een auto op en die schakelde nog steeds aan 1.400 toeren. Nooit adem te kort, altijd de juiste versnelling en een leuk roffeltje als je doortrok! Alleen jammer dat de remmen van die X5 tekort schoten als je af en toe eens hard trapte... Dat moét bij een m550d toch beter geregeld zijn?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws