Belg koopt steeds meer tweedehandswagens

Inschrijvingen tweedehandswagens corona 2020 Traxio

Tegen onze Yves moet je er niet over beginnen – want hij krijgt zijn SLK niet ingeschreven – maar het aantal inschrijvingen van tweedehandswagens ligt dit jaar merkelijk hoger dan vorig jaar. Dat bericht de Franstalige zakenkrant L’Echo.

Het aantal inschrijvingen van nieuwe auto’s kende afgelopen maand een voorzichtig herstel na enkele deprimerende maanden door de coronacrisis. De inschrijvingen van tweedehandsauto’s doet het daarentegen al twee maanden goed: in juni steeg het aantal inschrijvingen met 21,8 procent, in juli met 15,2 procent, en dat telkens ten opzichte van dezelfde maand een jaar voordien. Lees: voor de coronacrisis.

Volgens sectorfederatie Traxio wapenen kopers zich tegen verrassingen en tegen waardeverlies, zo schrijft L’Echo. Daarnaast is het aanbod veel ruimer, en zijn de auto’s direct beschikbaar. Bovendien zijn tweedehandswagens betrouwbaarder dan vroeger, en wordt hun gemiddelde leeftijd steeds jonger. Vorig jaar was een tweedehandswagen gemiddeld zeven jaar en negen maanden oud, dit jaar ligt die leeftijd voorlopig op zeven jaar en vier maanden, aldus L’Echo.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:57
afbeelding van Waxweazel

Misschien ook wel omdat nieuwe auto's veel te duur aan het worden zijn om door de modale (werk)mens te kopen ? Zelfs bij de leasing beginnen de prijzen hoog te worden.

John 01:25
afbeelding van John

Zeer zeker. Mijn eerste auto werd nieuw aangekocht (2011). 2j geleden koos ik voor een jonge tweedehands wagen. (4j oud, 30.000km). Tot nu toe zeer tevreden van, mijn portemonnee ook.
Als je bvb kijkt naar de nieuwprijs van bvb een Octavia. Die is duurder dan de Superb. (Startprijs +30K) Dat kan en wil ik echt niet uitgeven aan een auto!

marc van de weyer 14:46
afbeelding van marc van de weyer

Het waardeverlies van nieuwe auto's is ook enorm: voor een mogelijke overname van mijn 2 jaar oude Opel Grandland X 1.2 automaat Innovation met 30000km in showroomstaat, krijg (bij aankoop nieuwe auto) ik nog de helft van mijn 30000€...

GlennDC 10:17
afbeelding van GlennDC

Tuurlijk. Net een BMW 316 break aangeschaft met alle toeters en bellen van 2017 Met amper 63.000 km voor 18.000€. Liever dit dan een B segmenter met weinig opties...

Ronny 10:26
afbeelding van Ronny

De huidige auto evolutie is elektronica en schermen, niet iedereen zit daar op te wachten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws