Flauw: Audi Q4 Sportback e-tron concept (2020)

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Hoewel collectief autoland er van uit ging dat Audi vandaag de productieversie van de Q4 e-tron naar voren zou schuiven, besloot het merk met de vier ringen eerst nóg een conceptvariant uit haar hoed te toveren. Die Q4 Sportback moet het minder praktische maar meer gestileerde broertje van de reguliere Q4 e-tron gaan worden en ons warm houden tot de lancering van de Q4 e-tron in... 2021. Flauw hoor Audi.

Audi heeft zichzelf het doel vooropgesteld om tegen 2025 maar liefst 25 elektrische modellen in haar gamma te hebben staan. Ondertussen zijn we halfweg 2020 en staat de teller op: 4. Waardoor er inderdaad nog wat werk aan de winkel is. Want met de komst van de Tesla Model Y en Ford Mustang Mach-E blijft het vanuit Europees gebied opvallend stil rond een elektrische compacte crossover. De Britse MG ZS EV zou je kunnen meetellen... maar stiekem is dat een Chinees. Audi, die prepareren momenteel de Q4 e-tron. En hoewel het leek dat die vandaag zijn productieplunje mocht tonen, zullen we het eerst met nóg een conceptvariant moeten doen.

Keuzestress

25 elektrische auto's is namelijk geen klein werk. Waardoor er uiteraard verschillende afgeleide zullen komen van hetzelfde product. Dat zien we al bij de e-tron. Want naast de "klassieke" e-tron SUV is er ook de e-tron Sportback en zijn er nog eens S-derivaten van beide rakkers. Genoeg om de teller op 4 te zetten volgens Audi, al is dat op zichzelf al wat foefelen met modellen. Nu goed, tijd dus voor de kleinere Q4 e-tron. Die komt er niet enkel als crossover maar ook als crossover-coupé in de vorm van de Q4 Sportback e-tron. Reken daar binnenkort ook nog S-uitvoeringen bij en de teller staat plots al op 6.

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Maar eerst even terug naar die Q4 Sportback e-tron. Een studiemodel dat vandaag werd getoond. Inderdaad, "studiemodel", want het gaat hier nog niet over de productieversie. Al merkt het kleinste kind dat deze auto voor 99% klaar is. Toch doet Audi je hier een dienst! Althans, dat zegt het merk zelf. Want door eerst nog deze Q4 Sportback als concept voor te stellen, heb je nog een jaartje tijd om te beslissen of je nu voor de Q4 e-tron of de Q4 Sportback e-tron moet gaan. Juist...

De cijfers

Oké, genoeg gepalaverd over deze marketingtruc van Audi. Hoe zit het met de specs van deze knaap? Wel, die zien er alvast interessant uit. Zo spreekt Audi over twee elektromotoren (een op elke as) die gezamenlijk 306 pk opwekken. Dankzij een accu van 82 kWh zal de Q4 e-tron Sportback maximaal 500 kilometer ver geraken op één volle lading. Snelladen kan tot 125 kW, waardoor je in principe in 30 minuten 80 procent van de accu kan laden. Onderhuids staat deze Q4 e-tron trouwens op het MEB-platform van de VW-groep. Een platform dat ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3.

Audi Q4 Sportback e-tron Concept
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jan Bellens 11:23
afbeelding van Jan Bellens

Ik zou graag willen weten wanneer effectief de Audi Q4 e-tron Sportback kunt bestellen.
En wat zal de prijs zijn van deze wagen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws