Belg werd deze zomer 85.000 keer geflitst in Frankrijk

Frankrijk verkeersboetes Belg flitsboete zomer 2020

De voorbije vakantiemaanden (juli en augustus) reed de Belg in Frankrijk maar liefst 85.000 flitsboetes bij elkaar. Daarmee blijft de Belg de meest geflitste buitenlander in Frankrijk. Dat blijkt alvast uit cijfers die VAB opvroeg bij het Franse ministerie van Binnenlandse zaken

Met de zomervakantie achter de rug kan de Franse overheid zich verwachten aan een jaarlijkse aardige bonus. Jawel, ook dit jaar werd er massaal geflitst in Frankrijk in juli en augustus. Daarbij werden in die twee maanden maar liefst 85.000 snelheidsboetes verzamelt door de Belg. Waardoor de Belgen nog steeds de meest geflitste buitenlanders in Frankrijk zijn.

Lichte daling

Tegenover 2019 doen we het evenwel een stukje beter. Want toen verzamelden we tijdens de vakantiemaanden nog 102.000 boetes in Frankrijk. Of de "blijf in uw kot"-reflex daar iets mee heeft te maken is niet geheel duidelijk. Al denkt VAB dat er nét meer Belgen op autovakantie gingen naar Frankrijk de voorbije maanden (in plaats van op reis met het vliegtuig). Zo laat de pechverhelping weten dat 50% van de pechgevallen zich deze zomer in Frankrijk voor deed, tegenover 40% in 2019.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
patje claeys 22:42
afbeelding van patje claeys

is er een naam?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws