Volvo verzekert levenslange garantie op vervangonderdelen

Volvo gaat er prat op dat ze kwaliteitsonderdelen produceren en daarom geven breiden ze de garantie op die officiële vervangstukken uit. Levenslang.

Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? Volvo vindt dat de klant nooit een tweede keer moet betalen voor het vervangen van hetzelfde onderdeel. De garantie geldt dan ook op de onderdelen die uit de officiële winkel komen en als vervangstuk dienen tijdens het leven van de Volvo.

De garantie is echter niet overdraagbaar tussen eigenaars, dus 'levenslang' geldt hier enkel als de Volvo-rijder bij wie het stuk vervangen werd geen afscheid neemt van de wagen. De regeling geldt vanaf 1 juli van dit jaar en geldt niet op accessoires, merchandise, service- en slijtagedelen en ook niet op onderdelen die volgens fabrieksinstructies periodiek moeten worden vervangen. De Volvo-oliefilters worden vanaf volgend onderhoud dus niet plots gratis. Wel zegt Volvo dat er geen kilometerbeperking zit op de garantie. Een stevige uitspraak, want Volvo's durven nogal eens bekend staan om hun hoge kilometerstanden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Adriaan 19:03
afbeelding van Adriaan

Maar Volvo's durven ook wel bekend te staan om hun onbetrouwbaarheid.
Ze zullen dit wat proberen op te lossen op deze manier...

MilleMiglia 06:45
afbeelding van MilleMiglia

niet op accessoires, merchandise, service- en slijtagedelen en ook niet op onderdelen die volgens fabrieksinstructies periodiek moeten worden vervangen

Wat blijft er dan nog over? En de garantie is op het vervangonderdeel, dus de eerste herstelling betaal je wel gewoon. Denk dat de garantie dus niet zo heel veel van toepassing zal zijn.

Techno Patat 15:52
afbeelding van Techno Patat

Thoja neem nu dat er ergens een bekende zwakke plek zit in die auto’s (elke auto heeft dat wel). Als je zoals m’n ouders nu al 13 jaar met je XC-90 rijdt dan kan die zwakke plek wel een aantal keren terug komen. Als je dan garantie hebt op je herstelde onderdeel dan ben je toch gerust dat dat een kost is die niet meer terugkomt...

Ik vraag me wel af ofdat uurloon inbegrepen wordt in die garantie. Want het stuk kost meestal maar 50-100€. Als daar dan 400€ uurloon bijkomt die je toch dient te betalen weet ik het ook wel rap...

Guido 10:34
afbeelding van Guido

Weetje , ze geven niets graties., en als je wil genieten van deze garantie zit je vast. En de eerst buurt gaat de prijs ook wel hoog zijn. Waarom geen 7 garantie lijk KIA ?

Dirk1974666 13:44
afbeelding van Dirk1974666

Dit geldt momenteel enkel in Nederland!!! In Belgie geen sprake van.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws