Vraag: Moet Citroën een nieuwe C3 Pluriel bouwen?

citroen-c3-cabrio-2016

Tien punten voor het idee, een pak minder voor de uitvoering. Want eerlijk is eerlijk; de C3 Pluriel was een brok falende mechaniek. Maar wat als Citroën een deftige tweede generatie bouwt op basis van de gloednieuwe C3?

Je moet het Citroën geven, een cabrio maken met vijf verschillende configuraties in één. Echter was er een klein probleem; want de ombouw was zo omslachtig en de mechaniek zo gevoelig dat C3 Pluriel een totale flop was. Ook al zat het idee eigenlijk goed.

Daarom ook dat we stiekem altijd gehoopt hebben op een opvolger sinds hij begin 2010 uit de rekken werd gehaald. Met de komst van de nieuwe generatie C3 wordt die hoop terug wat aangewakkerd. Want met z'n toffe looks kan het wel eens een winnende C3 Pluriel worden. Als ze de techniek juist krijgen natuurlijk... Wat vinden jullie?

Moet Citroën de C3 Pluriel een tweede - meer doordachte - kans geven?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Johan 11:55
afbeelding van Johan

Heb zelf met de C3 pluriel gereden. Grootste probleem was insijpeling en een belachelijke slappe motor (1.4 met 74pk, Citroën heeft heel wat betere motoren uitgebracht zelfs voor 2006). Maar de C3 Pluriel heeft al een bescheidenere opvolger: de DS3 cabrio, die het op alle vlakken beter doet, waar het niet dat hij een brievenbus als koffer heeft.

Sonja Derweduwen 20:43
afbeelding van Sonja Derweduwen

Zeker doen .Tof idee.

Irene 21:53
afbeelding van Irene

Ja doen!! Wel met een motor met meer pk dan 110. Dan zal ik hem direct kopen. Mijn vts kan nog prima maar ik wil wel wat nieuws....

Roger Govers 17:28
afbeelding van Roger Govers

Zeker

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws