Kia lanceert Black Edition-uitloopversie van de Sportage

Kia, Sportage

Net voor ‘Black Friday’ lanceert Kia nog de ‘Black Edition’ van de Sportage, het C-segment SUV-model van de Koreaanse constructeur dat technisch het evenbeeld is van de (vorige) Hyundai Tucson.

Omdat het actuele model stilaan fin de carrière is, voorziet Kia een Black Edition die de compacte SUV middels een riante uitrusting weer aantrekkelijk maakt. Je herkent deze versie aan de glanzend zwarte koetswerkelementen, het specifieke radiatorrooster, aangepaste beschermplaten en dakrails. Kia voorzit eveneens verdonkerde merkemblemen op de neus en de kofferklep. Het gaat om een beperkte reeks (hoewel er geen exacte aantallen worden gecommuniceerd) die beschikbaar is in zeven koetswerkkleuren.

Klanten kunnen overigens kiezen uit vier motorisaties waarvan twee op benzine (1.6 GDi – 132 pk of 1.6 T GDi – 177 pk) en evenveel diesels (1.6 met 115 of 136 pk). Binnenin worden de klanten verwend met een half lederen interieur, verwarmde stoelen, JBL-audio en connectiviteit met Apple CarPaly en Android Auto. De verkoop van deze speciale serie start vanaf december en wordt in gans Europa aangeboden. Hoewel het om een eindereeksversie gaat, biedt Kia wel de klassieke uitgebreide garantie van 7 jaar of 150.000 km.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 1 reactie

Tags

Kia, suv

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Francis LAGAE 21:09
afbeelding van Francis LAGAE

Graag prijs 1.6 diesel 136pk aub ,automaat, schuif dak en lederen zetels ! Dank groetjes Francis

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws