Vraag: Moet Volvo een elektrische stationwagen op de markt brengen?

Volvo V60 Recharge render

Vandaag heeft Volvo laten weten dat haar gamma tegen 2030 voor 100% uit elektrische voertuigen zal bestaan. Staat daarbij momenteel niet duidelijk op de planning: een elektrische stationwagen. Mist Volvo hier een kans?

Zeg je Volvo, dan zeg je daar bijna automatisch onwaarschijnlijk veilige Legoblok op wielen met een riante koffer bij. Die absolute kofferruimte, die heeft de voorbije jaren wat moeten inboeten ten faveure van het design. Toch blijft Volvo enkele van de beste stationwagens bouwen van dit moment. Daar zou wel eens een einde aan kunnen komen de komende jaren, want het Zweedse merk plot een elektro-offensief waarin op het eerste gezicht geen plaats is voor een stationwagen. Hebben ze wel plaats voor: SUV, SUV en SUV.

V60 Recharge, iemand?

Toegegeven, het is momenteel nog niet geheel duidelijk. Maar met de informatie die we nu hebben lijkt de komst van een elektrische stationwagen aan een zijden draadje te hangen. Wel is er plaats de komende jaren voor de elektrische XC40, het zopas onthulde coupebroertje C40, een elektrische XC60, coupeversie C60, sedan S60 en XC90. Een volledig elektrische V60 of V90? Dat lijkt er niet in te zitten. Dat mag raar klinken maar je mag niet vergeten dat de stationwagen een Europees gegeven is. In grote markten zoals China en de VS liggen ze niet wakker van zo'n stationwagen. Daar kopen ze SUV's en sedans. En toch... zou zo'n elektrische stationwagen niet misstaan in de line-up.

Volvo V60 Recharge render

Wat vindt jij? Zou jij een elektrische stationwagen van Volvo kopen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JL 18:25
afbeelding van JL

Een goede Cx is belangrijk om het verbruik te drukken, ook elektrisch. Dus die station zal er wel komen als de SUV-gekte nog verder afzwakt (crossovers zijn al een licht afkooksel met vaak amper meer bodemvrijheid dan een klassieke wagen).

Jansen 22:50
afbeelding van Jansen

Ja laat maar komen zo’n elektrische v90. Al een paar jaar zoek ik, om het half jaar, eens op welke merken met een elektrische station komen. Om de een of andere reden blijft het oorverdovend stil totdat MG nu komt met iets en Audi blijkbaar ook een elektrische A6 wil gaan maken. Met een beetje mazzel gaan ook andere merken zoals Volvo/polestar het licht weer zien (en hopelijk gaan wij als consumenten ook stoppen met die debiele SUV’s te kopen).

Maarten 11:46
afbeelding van Maarten

Inderdaad, een elektrische V60 of V90 en mijn persoonlijke voorkeur zelfs de XC varianten van deze modellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws