De Tesla met kleinste radius koop je in Canada

Opvallende Tesla in de Canadese catalogus van het Amerikaanse merk: de short-range Tesla Model 3. Met 151 km radius bengelt hij onderaan het pak maar daar is een reden voor.

Druk je het in miles uit dan wordt het nog minder, namelijk 94 miles. Of ze bij Tesla graag wat aandacht hebben? Misschien. Maar de echte reden ligt in de fiscaliteit. Canada geeft een premie van 5.000 dollar voor elektrische wagens maar dan moet de aankoopprijs wel minder dan 45.000 dollar bedragen. Tot voor kort was er geen enkele Tesla die aan dat criterium voldeed.

dichtgenepen

Dus wat doe je dan? Als je niet op de winst wil beknibbelen, dan haal je gewoon een aantal opties van de op-een-na-kleinste Model 3 in het gamma. Zo wordt de batterij softwarematig dichtgeknepen zodat de accu maar voor 94 mijl energie geeft. Verder krijgt deze basis-range Tesla ook geen AutoPilot. En daarmee komt Tesla op een boekhoudkundig correcte 44.999 euro, net genoeg om kopers te overtuigen een Tesla te kopen en toch het voordeel te genieten. Hoeveel het kost om nadien de begrenzer van de batterij te halen, is nog maar de vraag.

Tesla meldt verder dat de short-range Standard Range Model 3 dezelfde 0-100 tijd van 5,8 seconden haalt als de Standard Range Plus-versie met 423 km rijbereik. Ook de topsnelheid van 225 km/u wordt behouden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 15:33
afbeelding van Adriaan

Zo zie je maar dat creatief omgaan met fiscale regels geen alleen recht is voor de Belgen :D
Interessant om te zien of deze met toegeknepe batterij zich anders gaat gedragen op lange termijn, met name slijtage...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws