Dit zijn de 7 meest betaalbare elektrische auto's van het moment

pexels rathaphon nanthapreecha

De elektrische auto is steeds meer aanwezig in ons straatbeeld. Dat straatbeeld past zich dan ook steeds vaker aan voor de elektrische auto. Op elke hoek een laadpaal is nog toekomstmuziek, maar de betaalbare elektrische auto die is er al wel.

Voor 17.000 euro heb je nog geen hippe Tesla of Polestar, dat klopt. Wel krijg je dan een value-for-money auto die je elektrisch naar je bestemming brengt. Heb je niet veel meer nodig dan dat, dan is de Dacia je ideale match. Anders ga je best op zoek naar iets anders en dan helpen wij je daar graag bij. De markt voor elektrische auto's lijkt duurder te zijn geworden, al is dat vooral omdat de kleine stadswagentjes van het eerste uur stilaan verdwijnen. Er is al een tijd geen Citroën C-Zero of Mitsubishi i-MiEV meer en ook de Seat Mii Electric en de Volkswagen e-Up! zijn uit het gamma verdwenen.


Dacia Spring - 16.990 euro

De Dacia Spring dus. De goedkoopste auto op de markt is ook in elektrische uitvoering de goedkoopste. In ruil voor 16.990 euro krijg je een wagen met een elektromotor van 45 pk en een actieradius van 230 kilometer. Meer moet dat niet zijn. Wil je toch wat meer dan kies je de duurdere versie die 1.000 euro bovenop de basisprijs doet en je een hoop extra's als standaard aanbiedt.


Renault Twingo Z.E. - 19.850 euro

De op één na goedkoopste auto is de Twingo in elektrische vorm. Nuja, de Twingo met benzinemotor is uit het gamma gehaald, dus betaal je minimaal 19.850 euro voor de instapper van Renault. Daarvoor krijg je 81 pk en een actieradius van 190 kilometer. In theorie dan wel. Er is nog een kleinere elektrische Renault maar daar komen we later op terug.


smart EQ ForTwo - 24.000 euro

De smartjes rijden nog altijd rond. Vandaag de dag is de pionier voor de luxueuze stadswagentjes omgetoverd tot zijn elektrische vorm. De elektromotor van de smart ForTwo produceert 82 pk en brengt je 135 kilometer ver. Daarmee is hij de wagen met de kleinste radius in deze reeks. Ohja, er is ook een smart ForFour die maar 500 euro meer kost.


Fiat 500e - 24.900 euro

De Fiat 500e was voor ons een kleine revelatie tijdens onze recente test. Een stadsautootje dat erg wendbaar is en tegelijk het rijplezier biedt van de gewone 500. 95 pk is het vermogen, je actieradius ligt op 257 kilometer. Wij zijn alvast benieuwd of er een Abarth-versie van zal komen.


JAC iEV7s - 29.900 euro

Een vreemde eend in de bijt is misschien deze JAC. De Chinese auto heeft een invoerder die ergens diep in West-Vlaanderen zit en van daaruit wel meer elektrische voertuigen aan de man brengt. JAC beweert 300 kilometer ver te geraken op één acculading, al hebben we dat zelf nog niet kunnen uitproberen.


Peugeot e-208 - 30.808 euro

De Peugeot e-208 was de elektro-koning van vorig jaar, wat ons betreft toch. Met zijn actieradius van 340 kilometer heb je bereik genoeg om hem al eens een dagje niet op te laden. Zijn vermogen van 136 pk en zijn conventionele uiterlijk kunnen ook de meer kritische rijders over de streep trekken.


MG ZS EV - 30.985 euro

Nog een Chinees in deze lijst is de MG ZS. Hij brengt je 263 kilometer ver en kraakt met een basisprijs van 30.985 euro de concurrentie. Hij is ook de EV met de krachtigste motor in deze lijst; 143 pk.


Natuurlijk zijn er nog meer elektrische voertuigen, zo is er ook de Opel Corsa-e die slechts een tikkeltje duurder is dan neefje Peugeot e-208. Nadien komen de grotere crossovers in de lijst. Denk maar aan de Hyundai Kona EV en de Kia Niro EV. ook de Volkswagen I.D. 3 en de Nissan LEAF zijn nog redelijk betaalbaar, al gaan de prijzen dan al naar het niveau van een mooie C-segment benzineauto.

Er zijn ook wat buitenbeentjes in de lijst. Zo kan je bij Renault al elektrisch rijden vanaf 12.410 euro met de Renault Twizy met een actieradius van 100 km. Bij Citroën hebben ze de Ami in de inkomhal staan. Daarvoor wil Citroen 8.990 euro, niet min voor een wagen met 8 pk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
XC 70 19:35
afbeelding van XC 70

en de VW E-UP! , voor +/- 21000 €

Jos D. 08:31
afbeelding van Jos D.

Betaalbaar is een relatief begrip. Elk individu zal dat voor zichzelf wel uitmaken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws