Yeet! Nieuw 350 kW snellaadnetwerk voor elektrische auto's strijkt neer in België

Yeet Snelladers belgie

Laadstationproducent Yeet! en tankstationgigant Maes slaan de handen in elkaar om de komende jaren meer dan 300 ultrasnelladers in België neer te poten voor elektrische auto's. Dat is een verdrievoudiging van het aantal snelle laadpunten dat vandaag reeds langs de Belgische wegen staat. De stations zullen een vermogen van 350 kW hebben.

In één klap marktleider worden voor snelladen in België, dat is het doel van Yeet! en Maes vandaag. Want beide bedrijven hebben een doorgedreven samenwerking uit de doeken gedaan. De komende jaren willen ze meer dan 300 ultrasnelladers voor elektrische auto's op Belgische bodem plaatsen. Ter verduidelijking; dat zijn sites met een vermogen van 350 kW en afhankelijk van de locaties meer dan één ultrasnellader.

262 tankstations maken de transitie

De samenwerking met Maes is een slimme zet van Yeet!. Het bedrijf krijgt daardoor de beschikking over een riant aanbod van tankstations. Maes baat namelijk 262 tankstations uit van onder andere ESSO, Shell en Maes. Maes voorziet de locatie, Yeet! investeert in de technologie, exploitatie en laat Maes delen in de winst. De Nederlandse scale-up investeert maar liefst 60 miljoen euro in het uitrollen van de zowat 300 snellaadpunten.

Op dit moment zijn er in België 8.482 openbare oplaadpunten. Amper 110 daarvan zijn snellaadstations (Ionity bijvoorbeeld). Eerder liet Yeet! al weten dat het contracten heeft afgesloten voor 100 oplaadpunten in ons land (onder andere aan het Sportpaleis, Flanders Expo, Nekkerhal en de Ethias Arena). Door de samenwerking met Maes komt het totaal dus boven de 400 stuks te liggen. De kans is dan ook reëel dat Yeet! de komende jaren marktleider zal worden op vlak van snellaadpunten in ons Belgenland. Op termijn droom Yeet! er van om een schaalbare oplossing aan te bieden die toelaat 20 tot 2000 parkeerplaatsen op één locatie van laadpunten te voorzien. En de EV-rijder, die vaart er wel bij, zolang de energievoorraad strekt natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Maarten 16:01
afbeelding van Maarten

Zo zouden er meer initiatiëven mogen zijn.

Eén bedenking: als de Belgsiche infrastructuur maar meekan/wilt. Het opzetten van zo'n snellaadstations zal het probleem niet zijn, maar of die allemaal ook het opgegeven vermogen gaan kunnen leveren is nog af te wachten.

Cfr internetabonnementen, je kan een abonnement hebben voor een snelheid van 100Mb/s, maar als de servers van de websites maar 20Mb/s toelaten/aankunnen, dan zal je ook niet sneller gaan dan die 20 Mb/s.

Ik ben benieuwd!

andre123 19:58
afbeelding van andre123

Allemaal goed en wel maar elke ev rijder weet dat snelladen veeel te duur is,en zal het dan ook enkel gebruiken in uiterste nood.

succes verzekerd?

Mathieu 12:28
afbeelding van Mathieu

Allemaal goed en wel maar elke ev rijder weet dat snelladen veeel te duur is,en zal het dan ook enkel gebruiken in uiterste nood. => volledig mee akkoord! {maar ben wel geen EV rijder ;-) }

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws