Nederlandse Nedcar gaat EV's bouwen voor automerk Canoo

Canoo Lifestyle Vehicle VDL Nedcar

Het Amerikaanse Canoo, dat samen met Hyundai en Kia werkt aan elektrische platformen, zal op Nederlandse bodem een compact minibusje gaan bouwen met een elektrische aandrijflijn. VDL Nedcar zou daarvoor tot 2028 een contract aangaan met Canoo.

Met de elektrische transitie krijgen kleine spelers plots grote kansen. Niet anders voor Canoo, een start-up uit Californië die ondertussen al aansluiting bij Hyundai en Kia heeft gevonden. Het bedrijf specialiseerde zich in de ontwikkeling van een elektrische platform met skateboardstructuur. Daarop zal het zelf compacte bedrijfswagens gaan bouwen voor de Europese markt. Het Nederlandse VDL Nedcar werd uitgekozen om het eerst productiemodel te gaan bouwen.

Dit jaar nog in productie

Specifiek gaat het over de Canoo Lifestyle Vehicle, een minibusje van het merk dat 5 tot 7 passagiers moet kunnen vervoeren en gebruikt maakt van een 350 pk sterke elektromotor en accu van 80 kWh. Volgens Canoo moet je daarmee ruim 400 kilometer ver geraken. Al zijn er nog geen officiële rangetests gehouden in Europa.

Canoo Lifestyle Vehicle VDL Nedcar

Belangrijker is natuurlijk de werkzekerheid voor de werknemers van VDL Nedcar. Ook Belgen werken trouwens in de autofabriek in Born net over de grens. Eind dit jaar al zal Nedcar de eerste 1.000 exemplaren van de "Lifestyle Vehicle" gaan bouwen. Tegen 2023 moet dat volume richting de 15.000 stuks gaan. Tot 2028 heeft Canoo de intentie om auto's te produceren bij Nedcar. Leuk detail; momenteel produceert de fabriek ook Mini's en de BMW X1. Dat contract verloopt in 2023, waardoor de samenwerking met Canoo op geen beter moment kon komen.

Canoo Lifestyle Vehicle VDL Nedcar
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 10:29
afbeelding van JL

Yup, met zoiets zie ik mezelf wel rijden.

Hendrik 23:20
afbeelding van Hendrik

Lijkt erg veelzijdig....why not?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws