Ook Volvo doet het voortaan in twee dimensies

Volvo nieuw logo 2021

Het Zweedse Volvo is de volgende constructeur in het rijtje die zijn logo opfrist. De zogenaamde ”Iron Mark” is er voortaan in een vereenvoudigde versie en in twee dimensies.

De laatste tijd jagen heel wat merken hun logo door Illustrator. BMW, Volkswagen, Toyota, Opel, Renault en zelfs Dacia kwamen al een tijdje geleden of recent met een nieuwe versie van hun beeldmerk op de proppen. De lijst is nog langer natuurlijk, maar zowat al die merken kiezen voortaan voor een tweedimensionale versie van hun logo.

In de eerste plaats doen ze dat omdat die 2D-versie makkelijker te verwerken is in digitale toepassingen. Als ze opduikt op de snoet van een nieuw model, dan is die tweedimensionale versie ook nog eens makkelijker te verlichten met wat hulp van ledtechnologie. En last but not least is zo’n 2D-ontwerp helemaal hip in digitale toepassingen. Kijk bijvoorbeeld maar naar het Instagram-logo op je smartphone.

Eerst digitaal

De Zweedse constructeur Volvo mag je nu toevoegen aan dat rijtje. In alle discretie hebben de Zweden hun ”Iron Mark” een 2D-effect en een vereenvoudigd kleurenpalet gegeven, waarbij ook de strook rond de Volvo-letters verdwijnt. In eerste instantie wil Volvo het nieuwe logo in digitale toepassingen gebruiken, maar later moet het ook prijken op nieuwe modellen. De nieuwe huisstijl zal ook opduiken bij de Volvo Group (vrachtwagens en bussen), die sinds de verkoop van de personenwagenafdeling aan Ford in 1999 een meer afzonderlijke koers vaart.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 11:41
afbeelding van Quin

Automerken zijn wat slowpokes op dat vlak, want heb zo het gevoel dat de 'flat design' trend wel al ff voorbij is. Als je naar de technologiereuzen (Apple, Google, etc) kijkt, sluipt er terug meer diepte, kleur en skeuomorphism in hun UI.

Wim Bervoets 12:05
afbeelding van Wim Bervoets

Dat mogen we over een jaar of vijf dan in de automobiel verwachten ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws