BMW M wordt 50 jaar: wat is jouw favoriete M-auto?

BMW E30 M3

BMW’s Motorsport-afdeling, beroemd en berucht onder de hoofdletter ‘M’, viert binnenkort zijn vijftigste verjaardag. Om die te eren geeft BMW het originele M-logo opnieuw uit, waarmee je het gewoonlijke logo kan laten vervangen op jouw Bimmer. Dus droom even met ons mee: als je elk model uit de geschiedenis mocht kiezen, op welke BMW M zou jij je logo het liefste plakken?

Wat BMW betreft is de belangrijkste letter van het alfabet ontegensprekelijk de ‘M’. De ‘M’ van ‘Motorsport’, wel te verstaan, de naam van BMW’s afdeling die zich met de racerij en later ook met de particuliere pretraketten ging bezighouden. Die afdeling blaast binnenkort 50 kaarsjes uit, en dat vieren ze bij BMW met een retro-logo en de terugkeer van een aantal legendarische M-kleuren.

Voor M en M-pakket

Zo zullen er volgend jaar auto’s van de band rollen in München in kleuren zoals Dakar Yellow, Imola Red of Daytona Violet, en met een BMW-logo omringd door blauwe, rode en paarse accenten. Dat is namelijk het oorspronkelijke logo van BMW M-voertuigen, voor de M1 in 1978 als eerste de bekende M met gekleurde streepjes ernaast vertoonde. Deze opties worden verkrijgbaar bij BMW voor auto’s met een productiedatum vanaf 24 mei 2022, de 50ste verjaardag van de Motorsport-afdeling. Klanten kunnen het logo en de kleuren toepassen op alle modellen in het huidige M-gamma, en op alle reguliere BMW’s waarbij ze opteren voor het M Sport-pakket.

BMW Motorsport 50 Anniversary logo

BMW M heeft doorheen zijn geschiedenis echter nog heel wat andere iconische modellen geproduceerd dan je in zijn huidige gamma kunt vinden. Dan denken we bijvoorbeeld aan die M1, tot op vandaag het enige toegewijde M-model, of de compacte 1M, maar ook aan de E28 oer-M5 of de verschillende M3-generaties, van viercilinder tot hoogmoedige V8. Keuze genoeg dus. Maar als jij mocht kiezen tussen alle wagens uit de roemrijke M-geschiedenis, op welke auto zou je dan het liefste jouw retro-logootje kleven?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 17:06
afbeelding van Wim

E30 M3 & E39 M5

Techno Patat 10:54
afbeelding van Techno Patat

I second that!

Jos D. 18:05
afbeelding van Jos D.

De 1ste, 2de en 3de generatie. Daarna waren het gewoon moddervette saloons met veel pk's.

RobG 22:29
afbeelding van RobG

E34 M5 3.8

Bert T 17:07
afbeelding van Bert T

Oh controverse: de 850 CSi. Er is veel discussie of hij wel een 'echte M' is.
En de E46 M3 CSL.

Adriaan 13:26
afbeelding van Adriaan

Als we mogen afwijken, dan de z8 :p anders een E36 M3 en een E39 M5.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws