Dacia Jogger laat in zijn prijzen kijken

Dacia Jogger 2021 vooraan

De Dacia Jogger verscheen een paar maanden geleden ten tonele als een zevensits crossover-MPV; uniek in zijn segment dus. En dat zijn ook zijn prijzen, want nu de orderboekjes binnenkort geopend worden merken we dat die Dacia-gewijs laag liggen.

We zijn het inmiddels gewend: iets goedkopers dan een Dacia kan je doorgaans niet rijden. Je plaatst bijvoorbeeld al een gloednieuwe Dacia Sandero op je oprit vanaf 9.390 euro en zelfs Dacia’s elektrische auto, de Spring, hangt aan je laadpaal voor slechts 17.190 euro. Het mag dus niet verbazen dat ook de nieuwe zevenzitter van de Roemenen de goedkoopste in zijn soort blijkt te worden.

LPG-MPV voor een prikje

De goedkoopste Jogger kost je namelijk slechts 14.790 euro. Voor dat geld krijg je de auto wel maar mee met vijf zitplaatsen in zijn relatief utilitaire Essentiel-uitrusting. Die krijgt zoals elke Jogger een 1.0-liter driecilindertje onder de motorkap die in de sterkste benzineversie goed is voor 110 pk. Daarnaast lust het blokje ook LPG, en net dat blijkt de goedkoopst verkrijgbare motorisatie te zijn. Het installeren van een derde zitrij kan op elk uitrustingsniveau van de Jogger, en kost 750 euro extra.

Dacia Jogger 2021 7 zitplaatsen

Boven de Essentiel komt Dacia’s MPV er ook als Comfort-versie vanaf 16.590 euro. Die krijgt onder andere airco, parkeersensoren en cruise control mee. De absolute topversie in het Jogger-gamma wordt de Extreme, die met zijn lichtmetalen velgen, automatische klimaatregeling en achteruitrijcamera op een (iets) meer gefortuneerde klant mikt. Die moet namelijk minstens 17.590 euro kunnen neertellen — wat naar ons gevoel nog steeds geen geld is voor zo’n ruime gezinswagen. De orderboekjes openen bij wijze van kerstcadeau op 24 december.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:00
afbeelding van FLP

Voor mensen bij wie een wagen enkel bedoeld is om van A naar B te gaan, of als goedkope 2e wagen, kan er toch niets tegen een Dacia op? Weerom knap werk van Dacia.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws