Officieel: Nieuwe Ford Mondeo is voor China... niet voor ons (2022)

Ford Mondeo 6th gen

Ford heeft het doek gehaald van haar alweer zesde generatie van de Mondeo. Opmerkelijk is dat de destijds voor Europa bedachte middenklasser zijn carrière voortaan exclusief in China verder zal zetten. Van Ford Genk... naar Ford Shanghai.

Het was niemand minder dan Mondeo die begin jaren 90 Ford uit het Europese slop moest halen. De opvolger van de Sierra groeide doorheen zijn generaties dan ook uit tot een vaste waarde op het Europese continent. Na vijf generaties is het echter over and out voor Mondeo. Want het merk met de Blauwe Ovaal heeft zelf laten weten dat er geen opvolger naar ons vasteland zou komen. Toch is er wel een nieuwe generatie Mondeo, al zal die auto exclusief de Chinese markt gaan bedienen.

Strak

De zesde generatie Mondeo is vanuit een stilistisch punt alvast een fraai baasje geworden. Geen crossover-allures, wel een sportieve sedan met verzonken deurhendels en een stoer lichtsignatuur. Vooraan springt meteen de doorlopende koplamp in het oog, achteraan dan weer het lichtsignatuur dat gelijkenissen met die van de Mustang Mach-e vertoont. Zijn lengte van 4.94 meter toont trouwens aan dat de Mondeo een kleine groeispurt kreeg. Vooral de wielbasis van 2.95 meter valt riant voor een middenklasser te noemen. Al is het een publiek geheim dat Chinezen graag veel plaats op de achterbank hebben.

Ford Mondeo 6th gen

Over die achterbank gesproken; Ford heeft nog geen details vrijgelaten over het interieur van de nieuwe generatie Mondeo. Idem voor de motoren, al is het niet ondenkbaar dat Ford een 2-liter viercilinder turbobenzine naar voren zal schuiven voor de Chinese markt. Bij ontwikkeling zegt het Amerikaanse merk goed te hebben geluisterd naar de wensen van Chinese klanten. Of hoe een dertig jaar geleden voor Europa ontwikkeld model, voortaan het goede weer in China mag gaan maken. Mondeo, we gaan je missen!

Ford Mondeo 6th gen

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Torpedoo 19:31
afbeelding van Torpedoo

Maken ze eindelijk bij ford nog eens een leuk smoeltje ......en dan komen ze niet naar europa.
Amerikanen.....tzijn rare jongens.

Sander 11:11
afbeelding van Sander

zo jammer dat zo'n mooie auto's niet meer naar Europa komen, wat zien al die mensen toch in die lompe SUV's?

FLP 09:58
afbeelding van FLP

Dat is iets wat ik ook nooit zal snappen.

Gerrie Hendriks 14:03
afbeelding van Gerrie Hendriks

De Mondeo is een mooie auto. En gelukkig geen 3 cilinder. Jammer dat deze auto niet naar Nederland komt. Europa is verkeerd bezig. Haal deze auto naar Nederland

Van hecke guy 19:58
afbeelding van Van hecke guy

Ik rijdt al 40 jaar met ford,telkens een sedan omdat ik dit een klasse wagen vind.nu rijd ik ook nog met een mondeo.ik wil sedans geen lelijke suv´s.indien ford europa nog enkel suv´gaat leveren ga ik na 40 jaar verplicht moeten veranderen van merk die wel nog sedans leveren.

Van hecke guy 23:57
afbeelding van Van hecke guy

Het wordt tijd dat ford europe wakker wordt,want hier blijven ze met dezelfde modellen zitten ,fiesta,focus,galaxy,c-max en het duurt dan nog eens 4 jaar voor een facelift,terwijl de Chinezen op korte tijd al 2 nieuwe modellen krijgen.er zou geen markt meer zijn voor sedans in Europa,logisch je kan nog enkel suv brol krijgen terwijl er nog veel mensen met een sedan willen rijden.

Wim Verhaegen 11:37
afbeelding van Wim Verhaegen

Jongens, we zijn hier met veel te weinig en de regeltjes zijn veel te streng.
Wart zou zo'n gigant zich met peanuts gaan bezig houden als hij ginder veel meer kan verkopen en met veel minder regeltjes moet rekening houden. Wij zullen hier wel met de prutmotoren rondrijden of met zo'n stekkerdoos. Dank u, groene klimaatmaffia. Wij zullen aan u denken... (Zou dat aan de andere kant van de bol andere lucht zijn?)

Adriaan 15:12
afbeelding van Adriaan

De chinezen kunnen er anders ook wat van hoor als het over regeltjes bedenken gaat ;-) Maar het klopt, de afzetmarkt daar is gewoon veel groter.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws