Peugeot e-208 krijgt meer rijbereik en meer kracht (2022)

Peugeot e-208 400km 2022

Peugeot trakteert zijn compactste EV op een technische update, en vooral het rijbereik valt daarin op. Het gaat er namelijk met een dikke 10 procent op vooruit, en dat terwijl de accu even groot blijft. De winst schuilt dan ook voornamelijk in een efficiëntere elektromotor.

Bij Peugeot trokken ze een tweetal weken geleden het doek van de nieuwe e-308, en daar kwam iets heel vreemds naar boven. Zo pronkte de zuiver elektrische variant van de 308 met een aanzienlijk lager verbruik dan zijn nochtans kleinere en lichtere broertje: de e-208. Het verschil lag daar grotendeels aan een efficiëntere elektromotor, en dat zet een mens aan het denken: waarom lepelen ze die dan ook niet in de rest van het gamma?

Nog meer vermogen

Dat is precies wat Peugeot nu doet met de e-208, waardoor die plots pronkt met een groter rijbereik én meer vermogen. De nieuwe elektromotor piekt namelijk op 156 pk en 260 Nm koppel, 20 pk meer dan voorheen en niet verkeerd voor een compact modelletje. Daarnaast zijn de warmtepomp en ecobandjes nog steeds van de partij om het verbruik verder te beperken. Het resultaat is een WLTP-gemiddelde van amper 12 kWh/100 km — nog 0,7 stroompjes minder dan de e-308 hem voordeed — en een actieradius van 400 kilometer. Dat is 38 kilometer meer dan voorheen, en dat terwijl de accucapaciteit van 51 kWh (48,1 kWh bruikbaar) onveranderd blijft.

Peugeot e-208 400km 2022

Dat die accu niet vervangen wordt door het nieuwe exemplaar van 54 kWh, dat we eerder al in de e-308 zagen, is wel enigszins een verrassing. DS stelde zopas namelijk zijn vernieuwde 3-zonder-Crossback voor die het platform van de e-208 deelt, en die krijgt als elektrische E-Tense wél die accu mee. Ook daar was de nieuwe elektromotor trouwens van de partij, wat eveneens bijdroeg tot een knappe stijging in de actieradius… Dus nu er alvast twee van de platformgenoten bijgepunt werden: waar blijven jullie, Opel Corsa-e, Opel Mokka-e en Peugeot e-2008?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Kevin 21:22
afbeelding van Kevin

Wanneer te bestellen?

Joram 15:30
afbeelding van Joram

Volgens Peugeot "in 2023", maar wanneer de wijziging er exact door komt is nog niet zeker. Vermoedelijk zal dat nog aan het begin van het jaar zijn.

andre123 13:45
afbeelding van andre123

bestellen?zou je je niet beter afvragen wanneer geleverd?

Kevin 21:54
afbeelding van Kevin

Pug e208 interesseert mij ook niet. Voor dat gebeurt moeten ze eerst terug een normaal rond stuur inzetten. Geef mij maar een gewoon uitziende Corsa e.
Huidige leveringen voor een Corsa e bedragen 4 maand, valt heel goed mee ivgl met andere merken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws