Subaru BRZ dan toch verkrijgbaar in Europa, maar niet bij ons (2023)

Subaru BRZ 2023 Europa

Subarufans opgelet, want de nieuwe BRZ komt alweer een stapje dichter bij huis. Die tweelingbroer van de Toyota GR86 zou oorspronkelijk voorbehouden blijven voor de Aziatische en Amerikaanse markt, maar maakt nu toch zijn opwachting op Europese bodem… Of toch op één stukje Europese bodem.

Eind 2020 kregen wij arme Europeanen het slechte nieuws te horen: hoewel er een nieuwe generatie van de Subaru BRZ op komst was, hadden de Japanners geen plannen om de sportwagen onze richting uit te sturen. In de plaats daarvan moeten wij het stellen met de zo goed als identieke Toyota GR86 — niet dat daar iets mis mee is, wel integendeel. Een beetje meer keuze is echter maar zo fijn, en daarom brengt Subaru zijn BRZ nu toch in beperkte oplage naar Europa… Of meer specifiek: naar Duitsland.

Oplage beperkt… in tijd?

De Duitse Subaru-importeur heeft namelijk het orderboekje geopend van zowat de meest onverwachte Subaru in jaren. Daar kan je de BRZ namelijk bestellen vanaf 38.990 euro, waarmee hij er wel 4.500 euro meer moet kosten dan zijn Toyota-broertje. Dat verschil zit — naast andere logootjes en bumpers — vooral in de uitrusting, want de Subaru wordt standaard geleverd met onder andere verwarmde voorzetels en wat extra veiligheidsuitrusting ten opzichte van de Toyota. Verder blijft alles wel herkenbaar, met bijvoorbeeld 234 pk’s en 250 Nm’s die uit een 2.4-liter boxermotor richting de achteras vloeien.

Subaru BRZ 2023 Europa

De intrede van de BRZ komt op een best wel gunstig moment, want Toyota zit zowat aan het einde van zijn Europese productiecapaciteit voor de GR86. Die pure sportieveling mag in onze contreien namelijk maar geleverd worden tot midden 2024, wanneer een aanpassing in de Europese veiligheidsvoorschriften het model uit de showrooms dwingt. Dat geldt vermoedelijk ook voor de Subaru BRZ, wat meteen zou verklaren waarom de Duitse importeur spreekt over een beperkte oplage maar niet verklapt hoeveel exemplaren dat precies zullen zijn. Op dit moment is nog niet duidelijk of de Belgische Subaru-hoofdzetel gelijkaardige plannen heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tom 11:36
afbeelding van Tom

nog niet officieel bekend maar er zullen 10 BRZs beschikbaar zijn voor de Belgische markt, leverbaar in slechts 1 model: Blue Pearl, Manueel.
Ik verwacht dat ze snel uitverkocht zullen zijn, dus indien interesse, snel informeren bij een dealer..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws