Google Maps, Waze of TomTom: Welke navigatie gebruik jij in de auto?

Navigatie auto belgie waze google maps

Had je vroeger ofwel een landkaart, ingebouwde navigatie of een GPS-toestel, dan kan je tegenwoordig met een rist gratis apps op je smartphone Europa doorkruisen zonder zorgen. Wat is echter jouw favoriete navigatie? Tijd voor de vraag van de dag!

Decennialang hebben automerken fors geld verdiend met de verkoop van geïntegreerde navigatiesystemen. Het moet dan ook wat pikken dat je tegenwoordig via een gratis app op je smartphone al aan de slag kan. Het aanbod is, zonder twijfel, tegenwoordig omvangrijk. Waardoor je de bomen door het bos niet altijd meer kan zien.

Van A(BRP) tot W(aze)

Zo heb je uiteraard geïntegreerde navigatiesystemen in het infotainment van je auto. In het geval van elektrische auto's niet onhandig, want de navigatie weet je (resterende) range en kan op lange ritten oplaadvoorstellen doen. Daar tegenover staan natuurlijk smartphone-apps zoals ABRP die tegenwoordig hetzelfde doen (en vaak beter). Andere populaire inzendingen zijn Google Maps, Apple Maps en Waze. Dankzij Android Auto en Apple Carplay kan je die applicaties ook nog eens op het scherm van je auto laten lopen! Waardoor het geïntegreerd navigatiesysteem het steeds moeilijker krijgt om de aandacht te trekken.

Navigatie auto belgie waze google maps

Welk navigatiesysteem of navigatie-app is volgens jou echter de koning op de baan? Of verkies je toch nog de landkaart? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (24)

Plaats een reactie
Yvesw 09:55
afbeelding van Yvesw

Sinds het vervallen van het roaming-tarief in Europa voltijds overgestapt naar Waze. Nooit meer omgekeken sindsdien...

this 10:13
afbeelding van this

In veel gevallen de on-board navigatie van de Tesla. En daarnaast ook nog Waze als ik vermoed dat er veel verkeer gaat zijn, want Waze is nog steeds koning op dat vlak. En als ik in een auto zit met Apple Carplay is het steevast Waze die opstaat.

Adriaan 11:40
afbeelding van Adriaan

Hier eigenlijk idem, onboard navigatie van polestar (uiteindelijk is dat gewoon google maps...) en bij echt veel verkeer dubbel checken op waze, al vind ik waze hoe langer hoe meer tegenvallen.

Patrick Vandamme 11:46
afbeelding van Patrick Vandamme

Meestal de tomtom met verkeersinformatie in de wagen of google maps. Ik ben geen voorstander van Waze omdat hij dikwijls voor een paar minuten winst mij door kleine straatjes stuurt, waar ik mij toch een beetje een indringer voel ;-). De layout is ook niet mijn favoriet, maar da's een persoonlijke keuze.

Yves_VB 11:59
afbeelding van Yves_VB

Apple Maps, is tegenwoordig de betere qua routing en accurate aankomst tijden en komt ook in mijn HUD, dat laatste is zo handig! Via een automation staat ook FM in de background aan maar tegenwoordig rijd ik niet meer te snel, dat is eerder verstrooidheid. Waze was op den duur obsessed en begon continue door woonwijken te rijden, voor die paar minuten, niet fijn voor mezelf en de bewoners van een woonwijk. En ja het gebeurt dat Apple Maps iets niet kent (zelden) maar dat had ik ook in Waze en google maps, dan zoek ik in de verschillende apps tot ik de bestemming gevonden heb.

Markske 12:03
afbeelding van Markske

Tot voor kort was (is) waze de voorkeur GPS. De vorige EV had geen batterij voorverwarming zodat de interne GPS met (altijd) verouderde kaarten weinig toegevoegde waarde had.
ABRP heb ik ook gebruikt naast de interne GPS en waze echter die week zoveel af van de werkelijkheid dat dit ook niet meteen een toegevoegde waarde had, en al zeker niet als je van bepaalde laadpalen afhankelijk bent (laadpas & prijs).

Huidige EV heeft wel batterij voorverwarming maar enkel als je met de interne GPS aan het rijden bent. Op de snelweg schakelt de interne GPS automatisch over op de geldende max snelheden, en past automatisch de snelheid aan om de bocht aan de juiste snelheid te nemen, e.a. wat rustiger langere ritten oplevert. Daarnaast even in waze spieken of ze over dezelfde verkeersinfo beschikken.

En om het moeilijker te maken heb je Karta GPS (& flitsmeister) welke laatst in de media kwam omdat ,op bepaalde stukken ringweg met véél driekleuren, de driekleur kan rekening houden dat je er aan komt. Vorige week ervaren op 500m zie je het voor je rood worden en 10 sec later wordt het in je rijrichting meteen terug groen. Op die ringweg staan zo'n 10-tal driekleuren benieuwd hoe het werkt indien meerdere gerbuikers zijn met bovenvermelde systemen.

BTW vroeger (>10j) had ik een TT echter op een bepaald ogenblik is men overgeschakelt naar routeberekning rekening houdend met slechts 60km fileverkeer tov de woonplaats terwijl mijn WW verkeer richting brussel >100km, daar ben je dus niks meer mee indien er op de ring in BXL een ongeval gebeurd is, hij berekent niet de correcte alternatieve route

besluit: WW verkeer met waze (android auto), ringweg met karta GPS en daarna waze, indien lange ritten en/of snelladen interne GPS samen met waze (smartphone)

Mathieu 12:34
afbeelding van Mathieu

Tot nu toe altijd Waze, maar na een update en het herschikken van wat zaken in de App vind ik het niet meer even precies werken. Toch blijf ik voor het "actuele" toch werken met Waze.

Wim Bervoets 13:07
afbeelding van Wim Bervoets

Ik betrap mezelf er tegenwoordig op steeds vaker te switchen van Waze naar Google Maps. Waze heeft er naar mijn zin soms teveel een handje van weg je richting file te sturen om te zien of ze er nog is, of je richting de meest onooglijke sluipwegen te sturen.

Blij dat Volvo en - nu ook - Renault inzien dat het weggegooid geld is geworden om je eigen navigatiesystemen te ontwikkelen en up-to-date te houden, en nu overgeschakeld zijn op geïntegreerde Google Maps-systemen.

this 09:09
afbeelding van this

Als Waze je richting de file stuurt is het omdat Waze denkt dat die route sneller is. Want Waze hoeft jou helemaal niet ter plaatse te hebben om te zien of er file is. Die data krijgen ze hoofdzakelijk van de telecomproviders.

Johan 20:48
afbeelding van Johan

TomTom Amigo (,gratis) heeft mijn voorkeur.
- Geeft trajectcontroles aan en meet je gemiddelde snelheid
- Waarschuwt ("rij rustig') voor files als je nadert. 9 op de 10 keer correct.
- geeft flitspalen aan
- toont je ogenblikkelijke snelheid met waarschuwing
Is wel niet altijd up to date met de max snelheden.

John 00:14
afbeelding van John

Heel lang Google maps gebruikt, maar toen vorige maand de eerste boete van een trajectcontrole binnen kwam, toch overgestapt op Waze. Interface bij Google werkt prettiger, anderen waarschuwen voor gevaar vind ik dan weer een mooie feature van waze.

Het interne gps apparaat wordt steeds vaker niet meer aangezet, verouderde kaarten, geen/slechte live updates qua verkeer.

Daniël 06:55
afbeelding van Daniël

Ik heb sinds enige tijd een betaalde versie van Tomtom en maak ook wel eens gebruik van Flitsmeister en Google maps. Ik merk dat Tomtom bij druk verkeer het vaak bij het juiste eind heeft en Flitsmeister niet. Bij Flitsmeister staat de cursor van eigen auto niet altijd recht op de weg. Heel irritant. Tomtom heeft mijn voorkeur ook boven Google maps. De lay-out van de kaarten en het inzoomen van Google maps is echter weer beter dan bij Tomtom.

Peter 10:04
afbeelding van Peter

Ik gebruik een losse Tomtom. Een smartphone is voor mij een ding om alleen maar mee te bellen, verder doe ik daar niets mee. Een ingebouwde navigatie in mijn auto wil ik niet omdat updaten van een ingebouwde navigatie nu eenmaal veel duurder is dan een compleet nieuwe losse Tomtom.

Teun 12:27
afbeelding van Teun

Ik ben van Garmin over gegaan naar de gratis mapfactory werk online en ook office en krijgt regelmatig updates kan de bestemming heel precies via geo codes invoeren

Drypants 12:33
afbeelding van Drypants

Ik zeg Waze! Super routeplanner. Vooral goed omdat hij de verkeerssituatie kent en die gebruikt om een goede route te plannen. Ik vind de stem relaxed en de kaartjes netjes. Kortom! Doe mij maar Waze!

Jan 14:12
afbeelding van Jan

Waze en interne GPS voor voorverwarmen batterij bij snelladen.

De cap jan 14:28
afbeelding van De cap jan

Waze goede route planner al dan nog ben ik ook eens in een klein straat je gestuurd , nu ja ik blijf toch zeker bij waze beter dan mijn oudere garmin ! Bovendien wordt waze regelmatig g update , top en verbetering komt er altijd aan

Guido 15:56
afbeelding van Guido

Ik gebruik altijd Waze in de taxi. Altijd uptodate.
Zelfs in het buitenland goed te gebruiken.

Bart 18:19
afbeelding van Bart

Meerendeel gebruik ik Google. In de camper tegenwoordig wat vaker Sygic

Max 23:25
afbeelding van Max

Ik had vroeger altyd een TomTom. Maar de laatste tijd, gebruik ik "Here we go" op mijn mobiel. Diverse andere geprobeerd, maar "Here" bevalt mij het best.

B 22:33
afbeelding van B

Google maps met android auto werkt het beste voor mij.

Vermoesen 16:19
afbeelding van Vermoesen

Ik gebruik op het gps scherm van mijn auto nu al verschillende jaren Waze. Het werkt zeer goed en het wordt ook op mijn HUD met pijlen weer gegeven.

Majoor Von Smallhausen 15:42
afbeelding van Majoor Von Smallhausen

Ik gebruik mijn stafkaarten en een kompas!

Sander de Vrede 15:41
afbeelding van Sander de Vrede

TomTom is en blijft de nummer 1. Uit iedere test komt Tom als beste uit de bus.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws