Nieuwe Porsche Panamera op 24 november vanonder doek

Porsche Panamera teaser new generation

Elektrisch broertje Taycan mag dan wel aan de vooravond staan van een serieuze facelift, de Porsche Panamera gaat in november aan zijn derde generatie. Daarbij is er plaats voor maar liefst 4 plug-inbybrideversies en motoren die voldoen aan de opkomende EURO 7-standaard.

Hoewel de elektrische Taycan Porsche geen windeieren heeft gelegd in onze regio, speelt het merk natuurlijk ook op een wereldmarkt. En niet iedereen zit te wachten op een elektrische sedan van het sportwagenmerk. Het is dan ook geen toeval dat Porsche op 24 november het doek zal trekken van de derde generatie Panamera tijdens het Icons of Porsche-festival in Dubai.

4x E-HYBRID

Daar zal de nieuwe generatie debuteren met maar liefst 4 plug-inhybride-aandrijflijnen. Niet gek als je weet dat in sommige landen de E-Hybrid-versies bijna 100 procent van de totale Panamera-verkoop uitmaken. Volgens Porsche krijgen de bestaande versies - 4 E-Hybrid, 4S E-Hybrid en Turbo S E-Hybrid - het gezelschap van een nieuwe topversie. Als je weet dat de huidige Turbo S E-Hybrid al goed is voor zo'n 700 pk, dan kijken we nu al uit naar die nieuwe topper.

Porsche Panamera teaser new generation

Ongeacht voor welke plug-in je gaat, elke versie krijgt een potentere elektromotor die geïntegreerd is in de behuizing van een nieuwe PDK-automaat met dubbele koppeling. De batterij van 25,9 kWh zorgt er dan weer voor dat je vlot 70% verder moet geraken op pure elektrokracht. Het opladen aan 11 kW AC zorgt dan weer voor "korte" oplaadtijden.

EURO 7

Porsche focust trouwens niet enkel op de elektromotoren. Want ook de verbrandingsmotoren ondergingen een serieuze update. Het is daarbij interessant dat alle motoren nu al voldoen aan de strikte Euro 7-emissienormen. Op vlak van rijcomfort pakt de nieuwe Panamera voor het eerst uit met optionele actieve schokdempersturing. De nieuwe Panamera is standaard uitgerust met een semiactief onderstel met nieuwe schokdempers met twee kleppen, die de in- en uitveerfasen onafhankelijk van elkaar kunnen regelen.

Porsche Panamera teaser new generation

In mensentaal, de nieuwe Panamera moet weer een stukje comfortabeler zijn zonder in te boeten op vlak van sportiviteit. Momenteel rondt Porsche de laatste testsessies af met de derde generatie om 'm dan in november blinkend vanonder het doek te halen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
this 13:06
afbeelding van this

Jammer dat ze deze niet volledig elektrisch maken. De Panamera is toch echt een heel stuk mooier en praktischer dan de Taycan.

Jos D. 09:09
afbeelding van Jos D.

Smaken verschillen maar ik vind het beiden ondingen. De naam Porsche niet waardig.
Als dat de nieuwe koplampen worden, dan lijkt het ding toch meer op een alien dan een auto.

this 11:50
afbeelding van this

Die koplampen zijn stickers. Bij de Taycan hadden ze dat indertijd ook gedaan. Kwestie van het design verborgen te houden tot 24 november natuurlijk.
Ik vind de Panamera (deze generatie dan toch) net wel op en top Porsche. Ze hebben de lijn van een 911 perfect kunnen vertalen naar een gezinswagen. Van de break versie ben ik dan weer minder fan.

John 21:33
afbeelding van John

Ik ben wel fan van Porsche hun Sport Turismo modellen (Panamera & Taycan). Smaken verschillen :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws