Vanaf vandaag parkingsverbod voor auto's met meer dan één uitlaat in Antwerpen

Antwerpen parkeren 1 april uitlaat

UPDATE: DIT IS EEN 1 APRIL-ARTIKEL.
Vanaf vandaag 1 april 2024 is het verboden om in de binnenstad van Antwerpen te parkeren met een auto die meer dan één uitlaat heeft. Op die manier wil het stadsbestuur de uitlaatgassen binnen de stad terugdringen.

Na het goedkeuren van het decreet op 31 februari vorig jaar, gaat de wet vanaf vandaag in voege. Jawel, vanaf vandaag mag je binnen de Singel van Antwerpen niet meer parkeren op de openbare weg als je wagen meer dan één uitlaat heeft.

Duidelijk signaal

Volgens het stadsbestuur geeft Antwerpen hiermee een duidelijk signaal aan chauffeurs die laks omgaan met het milieu. "Uitlaatgassen zijn de belangrijkste bron van luchtverontreiniging," aldus Koen Meeuws, Antwerps schepen van ecologie en cruisevakanties. "Elke uitlaat die we uit het straatbeeld kunnen weren, is een stap in de juiste richting voor het milieu."

Antwerpen parkeren 1 april uitlaat

De Stad Antwerpen heeft de voorbije maanden intensief campagne gevoerd om bewoners van de stad op de hoogte te brengen. Zo ook Schildenaar Axel Maes die een boetiek in Antwerpen runt en gebruik heeft gemaakt van de Antwerpse subsidie om 1 uitlaat van zijn Range Rover Sport te laten halen (foto hierboven). "Als ik op die manier mijn steentje bij kan dragen aan het milieu, dan doe ik dat met plezier!" aldus Axel. "En eerlijk gezegd, mijn Range klinkt er precies zelfs beter door!"

Doe de uitlaatcheck!

Ben je dus van plan om naar de stad Antwerpen te gaan? Check dan zeker hoeveel uitlaten er onder je auto zitten. De Antwerpse Bond voor Betere Auto's (ABBA) geeft daarbij mee dat je bij moderne auto's zeker ook best letterlijk onder de auto gaat kijken. Want nieuwe auto's hebben vaker meerdere fake uitlaten of designdetails. Zo viel voorzitter Marc Koek van zijn stoel toen hij ontdekte dat zijn Audi S7 diesel eigenlijk 4 valse einddempers achteraan had steken. Een gewaarschuwd chauffeur is er dus twee waard.

Antwerpen parkeren 1 april uitlaat

Laatst gepubliceerd

Reacties (25)

Plaats een reactie
Jos D. 08:50
afbeelding van Jos D.

Klinkt bijna geloofwaardig :-)

Wim 09:56
afbeelding van Wim

zou afplakken ook werken?

KW 15:04
afbeelding van KW

1april

Markse 15:10
afbeelding van Markse

Oei: "AUTO'S MET MEER DAN ÉÉN UITLAAT" de orginele tekst was immers "AUTO'S MET MEER DAN EEN UITLAAT"

Smet bruno 12:13
afbeelding van Smet bruno

Wij vermijden Antwerpen als de pest!

Eduard Lambotte 15:21
afbeelding van Eduard Lambotte

Ik Belgie als de pest

Eduard Lambotte 15:19
afbeelding van Eduard Lambotte

Wat gaat volgende zijn heb men auto weg gedaan emissie nu zou ik deze moeten wegdoen.2uitlaten. volgende zal zijn dat je met je auto niet alleen in stad mag als ze is eerst het belangrijkste doen dan met al dat belachelijk gedoe.het hang hier ..... Uit .Belgie is een apen land

Goossens 15:56
afbeelding van Goossens

Telt dat voor de ministers ook?

Len 17:00
afbeelding van Len

Dat paljaske van de wever zou beter de cruiseschepen uit Antwerpen laten,die vervuilen de stad 500000keer meer dan auto´s maar voor die smeerlap moet alles geld kosten men zou met zij allen uit Antwerpen moeten wegblijven

Buelens David 20:58
afbeelding van Buelens David

Das toch belachelijk voor woorden je mag 6 uitlaten hebben 0f 1 de uitlaat gassen blijven de zelfde hoor het is niet hoeveel uitlaten je heb dat de uitstoot hoger of lager is wie heeft dat weer uit gevonden !?

Fred 21:35
afbeelding van Fred

15 jaar in stad gewoond IK WIL EN KOM ER NOOOOOOIT MEER BAH

De Puysseleyr Ronny 22:02
afbeelding van De Puysseleyr Ronny

Antwerpen wordt een zwarte vlek op de landkaart .ging ergraagnaar toe nu vermijt ik als de pest

Pittomvils 23:27
afbeelding van Pittomvils

Een uitlaat weg halen heeft geen effect hoor.
De gassen moeten en zullen eruit komen.
En boetes gaan het milieu niet helpen hoor. Zijn groter vervuilers die ze niet vernoemen. Zolang het opbrengt dat helpt het milieu ook zeker?

Henninckx 00:33
afbeelding van Henninckx

Alles wordt hier verboden,maar de jaarlijkse taks innen ze wel,van mij kan Antwerpen den boom in!!!

Rob 08:01
afbeelding van Rob

Zet m'n vrouw af en rij nog wel 2 rondjes om haar daarna weer op te halen.

Sam 10:14
afbeelding van Sam

Dit is om als belgië denk met andere woorden uit te leggen dat ons land naar faillissement gaat. Hoe meer ze geld eisen van mensen komen ze tekort, typisch belgië, maar regenboogvalggen ooh geen probleem, wat een kutland is dit aant worden.

Serré en smets 11:09
afbeelding van Serré en smets

Mijn reactie is als volgend , al die ministers en hoge pieten die denken dat de wereld hier alleen van hun is en dat zij alles voor te zeggen hebben zouden hun beter met belangrijkere zaken bezig houden , want telkens treffen ze de gewone middenklasse burger . Van de uitlaat van de auto liggen ze in Antwerpen wakker . Ik kom dag dagelijks in heel Antwerpen. Er zijn plaatsen waar Ik moet lossen en laden en ,maatje het niet kan houden van de dampen van de chemicaliën, van de uitlaat van de fabrieken. Zo smerig dat ik s avonds 1 uur meer kuisen eer ik het vuil van lijn camion heb . Maar ik was al vergeten , dit wordt door de vingers gekeken want dit is goed voor de economie en de rijken nog wat rijker te maken , want vooral die personen mag je niet teveel in de weg lopen . Als je die niet mag raken , laat dan die gewone burger dat dier is op zijn auto en dat het enige is wat hij heeft dan ook met rust, dit is nog geen duizendste in vergelijk met onze fabrieken in Antwerpen.

Rudi 15:36
afbeelding van Rudi

Gewoon links laten liggen zulke steden,oa Gent ook

Philip 15:47
afbeelding van Philip

Is er hier op dit forum echt maar 1 lezer die door heeft dat dit een 1 april grap is ? Echt ?

Jos D. 20:20
afbeelding van Jos D.

Neen hoor. De eerste 3 in de lijst ook waaronder mezelf :-)

this 08:54
afbeelding van this

Dit is echt erg om te zien... op HLN was ik zo'n zaken al gewend, maar hier had ik het niet verwacht. En zelfs nadat de comments al vol staan met '1 april', blijven er mensen zich in opjagen alsof het echt is.

Johan 18:53
afbeelding van Johan

Oei mijn hybride heeft ook 2 uitlaten dus mag ik niet meer gaan werken

Earl 06:03
afbeelding van Earl

Is dat ook voor vliegtuig?

De meyer jan 08:07
afbeelding van De meyer jan

Hoe belachelijk kun je zijn !
De helft van de uitlaten zijn fake

Maraslis Antonio 22:07
afbeelding van Maraslis Antonio

Met al die slimme 'mensen' in Brussel..Eu...zou ik het nog geloven. Als ze de burger maar kunnen pesten. Je moet elektrisch gaan rijden..maar ik moet wel een spaarlamp gaan steken...om te zwijgen van de cobalt mijnen en hun kinderslaven..wat een hypocrisie..je mag delen dieseltje rijden maar op geen 1000 km van hier 'bombarderen' ze de aarde kapot met hun vuile bommen.. Hypocrisie ten top

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws