Bedek je ogen: Dit is nieuwe Toyota Alphard (2023)

Toyota Alphard

Toyota heeft in thuisland Japan het doek getrokken van de vierde generatie Alphard. Die moet personenvervoer naar een nieuw niveau tillen, pakt uit met een 275 pk sterke 2.4-liter viercilinder met turbo en met luxe... onnoemelijk veel luxe.

MPV's mogen in Europa dan wel volledig vervangen zijn door minder praktische SUV's, in Japan zijn ze nog steeds verknocht aan deze containers op wielen. Het is dan ook een hoogdag voor klanten op zoek naar een luxueuze koelkast op wielen die plaats heeft voor zes personen, want Toyota heeft de vierde generatie van haar Alphard wereldkundig gemaakt.

Wat. Een. Grille.

De Alphard is sinds 2016 al een polariserende verschijning in Japan. Want het luxebusje van Toyota nam de megalomane Spindle-grille van Lexus over. Hoewel Lexus nu wegrijdt van die zandlopergrille, schroeft Toyota het volume nog verder op met deze vierde generatie. De grille besmeurt tegenwoordig zowat de gehele voorzijde en ziet er eerder als een trapladder uit.

Toyota Alphard

Kan je voorbij de grille kijken, dan zie je ook nog een net geen 5 meter lange monvolumewagen met maar liefst 3 meter (!) aan wielbasis. Een bliksemschicht op de flank is de natuurlijk grens tussen ramen en koetswerk. Dit ding is wild, laat dat duidelijk zijn.

Beter dan Duitse luxelimousine?

Zo wild de buitenkant, zo rustgevend het interieur. Met fraaie materialen, captain chairs en genoeg ruimte om je het gevoel te geven in een privéjet te zitten. Je mag ons van het paadje noemen maar stiekem zitten we liever achterin dit ding, dan in een Duitse luxelimousine.

Toyota Alphard

Onder de kap van de Alphard een gezond gamma aan benzinemotoren. Een 180 pk sterke 2.5-liter atmosferische viercilinder dient als instap. Dezelfde motor met hybridekracht produceert 250 pk. Topper van het gamma is een 2.4-liter viercilinder turbobenzine met 275 pk (430 Nm) die meteen ook aan vierwielaandrijving kan worden gehangen. Ach kom Toyota, haal er stiekem eentje naar Europa. We testen 'm met plezier!

Toyota Alphard

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Pol 21:41
afbeelding van Pol

Waar is den tijd van de formidabele Toyota Previa's... ;-)

Paul 21:56
afbeelding van Paul

Wat een verschrikkelijk lelijk ding

benno Verver 07:46
afbeelding van benno Verver

Wat kost dit? En...is het te importeren.

Patricia 14:49
afbeelding van Patricia

Ziet er goed uit

Steven 22:13
afbeelding van Steven

Benzine 2.5L dat wordt zuipen

Theo 00:00
afbeelding van Theo

Hele mooie wagen, en ben blij dat ik in het bezit ben van een mooie Toyota Alphard hybrid uit 2013 wel rechts gestuurd maar dat is geen probleem.
Voor zover bekend rijden er maar 3 Toyota Alphards in Nederland.
Weet zeker dat als de nieuwe Alphard wel naar Europa komt we hem vaker gaan zien.

annita west 22:40
afbeelding van annita west

wat kost deze

Japio 14:53
afbeelding van Japio

Ik rij in Suriname tijdens vakanties in een Alphard. Met een 3.0 l en 6 cilinders. Ja zuipen kan die. Maar ik wenste echt we hadden deze in NL. Blijkbaar zijn ze ook te krijgen met links stuur vanuit Canada. Maar dan wel zelf even importeren.

Michel 10:38
afbeelding van Michel

Prachtige auto voor een groot gezin. Enorm luxe en zeer leuke rijeigenschappen.

Helaas alleen te vinden met een stuur aan de rechterzijde wat het wat minder praktisch maakt voor de Europese markt. Toyota mag hem hier wel invoeren met het stuur aan de linkerzijde en ik sta in de rij. Vergeet de SUV's dat zijn grote wagens zonder ruimte. In deze MPV heb je alle ruimte voor zowel je gezinsleden als de bagage.

Heb ze in Japan van dichtbij kunnen bewonderen en het is echt een geweldige auto.

Toyota kom maar op breng hem alstublieft uit in Europa met het stuur aan de linkerzijde.

Michel

Bart 12:17
afbeelding van Bart

Inderdaad, met stuur links zou ik hem zeker bestellen in België. Hier in Maleisië rijden er echt heel veel. Prachtige wagen. Helaas niet voor Europa.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws