Range Rover SV Bespoke Mer du Nord bestaat in slechts 5 exemplaren, krijgt waanzinnig prijskaartje

Range Rover Mer du Nord

Een exclusieve Range Rover, waarvan er wereldwijd slechts 5 worden gebouwd lijkt jou wel iets? Dan hebben we goed nieuws want hij is enkel via het Land Rover Belux netwerk te verkrijgen. Wil je dus een auto waarvoor zelfs de rijkste oliesjeik uit de Emiraten je zal benijden? Dat kan. Check dan wel goed je spaarrekening voor je een handtekening zet.

Eerst even over de auto zelf. De Range Rover van de Noordzee (de officiële ‘Mer du Nord’ benaming klinkt natuurlijk meer passend bij het voertuig) gebruikt de Range Rover SV topversie als basis en werkt vooral verder op exclusieve kleurstellingen en materialen.

Kleurige bloemlezing

Zulk een exclusief model verdient natuurlijk een lyrische beschrijving als het op afwerking en kleurkeuze aankomt. Wat volgt is een bloemlezing (uit het persbericht), die we zelf niet hadden kunnen verzinnen.

Range Rover Mer du Nord

De kleur van de nieuwe Mer du Nord-editie werd speciaal ontwikkeld met als inspiratie de reflectie van de lucht en de golven van de Noordzee, en kreeg de naam Bespoke Blue Satin. Daar komen dan nog Serenity-accenten bovenop en aan de voorkant letters in zwart chroom en een subtiele omlijning in licht chroom. De Range Rover SV Bespoke Mer du Nord rijdt op ‘23-inch Forged 1077 Diamond Turned‘- wielen met een glanzend, donkergrijs contrast, wheel inserts in goudbrons en zwarte remklauwen.

Range Rover Mer du Nord

Het interieur wordt dan weer gekenmerkt door twee tinten die het contrast van het strand en de zee uitbalanceren, namelijk Perlino en Liberty Blue. De kleur Perlino belichaamt het pure, ongerepte zand dat door wind en golven de kustlijn vormt. Deze tint is aanwezig op de lederen zetels, de hemelbekleding, het stuur en de gordels. Daarnaast complementeert Liberty Blue het maritieme thema door de pracht van blauw water te weerspiegelen. De matten, delen van de zetels en de tellerpartij zijn gehuld in deze diepe tint. Een ode aan de tradities van zeevaart en scheepsbouw uit zich in het gebruik van kwalitatief fineer in het interieur. Accenten in Noble chroom en gepersonaliseerde Bespoke-kussens, instaplijsten en borduursels op de zetels benadrukken opnieuw de elegantie en exclusiviteit van de Range Rover SV Bespoke Mer du Nord.

Range Rover Mer du Nord

De rekening klopt

Dat deze Range Rover zowat de meest exclusieve versie is die geld kan kopen in ons land, dat is intussen al wel duidelijk. En het mag gezegd aan de hand van de foto’s dat het plaatje wel degelijk klopt. Al geld(t) dat helaas ook voor de afrekening.

Range Rover Mer du Nord

Waar je voor een ‘gewone’ Range Rover SV al 208.000 euro voor moet op tafel leggen, wisselen de 5 exemplaren van de Range Rover SV Mer du Nord voor 339.000 euro van eigenaar. Helaas is dat iets meer dan onze eindejaarsbonus, maar tegelijk nog een flink stuk lager dan wat je voor zijn directe concurrent, de Rolls Royce Cullinan zou betalen. Geef ons dan maar de meer elegante Range! Je kan ‘m nog tot 6 oktober gaan bewonderen en bestellen in de Range Rover Boutique op het Albertplein in Knokke.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 14:05
afbeelding van this

Die "1 of 5", krijgen alle 5 deze te zien? Of komt er dan ook in plaats van die 1 een 2,3,4,5 te staan? Ik zou dan toch liever de 1ste of 5e hebben. Daar zo "2 of 5" zien staan lijkt me een pak minder aantrekkelijk.

HH 16:31
afbeelding van HH

Dan liefst voertuig '5 of 5' want dan zijn de kinderziektes reeds verholpen. Wink, wink ...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws