Met 445 km file hadden we vandaag de drukste ochtendspits

filerecord_2017_november_banner

Het was vanmorgen gi-gan-tisch druk op de Belgische snelwegen. Een hele hoop ongevallen zorgden voor een grote verkeersknoop en 445 kilometer aan aanschuivende auto's op de hoofdwegen.

Daarmee haalt 21 november de geschiedenisboeken van het Vlaams Verkeerscentrum als filerecord want nog niet eerder dit jaar stond er zoveel file. Dat wil niet zeggen dat het nog erger zal worden want volgens woordvoerder Peter Bruyninckx is dat iets wat elk jaar in deze periode wordt vastgesteld.

Op de Antwerpse Ring richting Gent gebeurde dinsdagochtend een ongeval op de uitvoegstrook in Antwerpen-Oost. Dat leidde al snel tot lange files richting Antwerpen. In de file op de E19 is ter hoogte van Kleine-Bareel gebeurde ook een ongeval.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
B4 18:47
afbeelding van B4

Gisteren was het de zwaarste ochtendspits in Nederland, met bijna 900km en op 1 november was het daar de zwaarste avondspits met een kleine 1000km file. Iets wat dus ook voorkomt in de buurlanden?

Vish 19:06
afbeelding van Vish

Nederland is 3x zo groot als Vlaanderen.... Dus ongeacht dat 900km veel is, is het dat in verhouding zeker vergelijkbaar.

Adriaan 16:58
afbeelding van Adriaan

Belgie heeft amper een paar duizend km minder aan geasfalteerde wegen dan nederland, wikipedia hun gegevens zijn wat oud (B 2002 en NL 2007) maar voor Belgie spreken ze over 133340km en Nederland 135470km, er zullen heus wel wat kilometers bij gekomen zijn bij beiden landen, maar zeer groot zal het verschil tussen beiden niet echt zijn. En toch heeft Nederland gemakkelijk 2 keer zoveel file als B4 zijn cijfers kloppen :D Dat bevestigd alleen maar wat ik dacht, dat ze in Nederland werelkampioen zijn file rijden, en ook de beste zijn om te klagen dat het in Belgie zoveel erger is.

Vish 23:06
afbeelding van Vish

Wallonië telt niet, da's een ander land. :p
Bekijk die verkeersdrukte maar.. 95% in Vlaanderen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws