DIY: Man maakt Audi RS 6 Berline

audi-rs-6-berline-diy_01

Als Audi niet de moeite doet om een RS 6 Berline in elkaar te schroeven... dan doe je het toch lekker zelf?!

Audi heeft iets met stationwagens. of beter nog, klanten van Audi hebben iets met de stationwagens van het merk. Het is ook één van de grote redenen dat het merk met de vier ringen de RS-variant van de huidige A6 enkel in een Avant-uitvoering levert. Waardoor de rapste berline 6 een S6 is. Niet helemaal naar de zin van volgende S6 eigenaar, die besloot zijn best al snelle sedan om te bouwen naar de specificaties van een RS 6 Performance. Minus de verlengde koffer. Het resultaat is - je raadt het al - een DIY RS 6 Berline.

Je moet dan ook respect hebben voor de tijd, liefde en geld die in dit project werd gestoken. Want op het eerste gezicht zou je denken dat deze creatie zo uit de fabriek rolde. Toch moesten de bumpers handgemaakt worden en een serieuze waslijst aan upgrades (remmen, RS-meubilair) gekocht en geïnstalleerd worden.

audi-rs-6-berline-diy_01

Iets makkelijker? Zowel de S6 als RS 6 gebruiken in essentie hetzelfde motorblok, een 4-liter V8. Nu is het wel zo dat de V8 in de RS 6 een aangepaste compressieverhouding heeft maar de 'slomere' variant in de S6 - met al een stevige 450 pk - valt met gemak op te krikken naar de 600 pk van de RS 6. En zo geschiedde dan ook in deze creatie. Zowat het enige dat deze zelfbouw RS 6 moet laten liggen op de real deal? De 8-trapsautomaat. Al zal dat de eigenaar worst wezen, want zijn Berline RS 6 stuift alsnog in 3,4 seconden naar de honderd. Een RS 6 Avant? Die heeft daar 3,7 tellen voor nodig. Jawel, zo zien we onze tuningprojectjes graag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 08:09
afbeelding van Carlos

Is het de zelfde als de beige RS6 Berline? Dacht eentje uit Scandinavië? Is al een jaar of 2/3 geleden al.

Edit: enige verschil is dat deze de performance is :-).

vdbeke 21:03
afbeelding van vdbeke

Location: Warsaw, Poland

dus lijkt me van niet

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws