Renault komt met Zoe RS!

Renault-Zoe-RS-Gerucht-R110

Nu ja, met een 'soort van'-R.S., want volgens de laatste geruchten werkt Renault aan een Zoe met sterkere elektromotor. Geen extra range dus, wel extra kracht, daar zou de Zoe R110 voor moeten gaan zorgen.

Nee, het is niet de eerste keer dat we schrijven over een hetere Zoe. Maar het is Renault zelf die het boeltje aan het rollen hebben gebracht door vorig jaar op Genève de E-Sport Concept te tonen. Zo heftig als die racemachine zal het evenwel nooit worden, spijtig genoeg. Waardoor we onze kicks in kleinere evoluties moeten gaan zoeken.

Wat we daar juist mee bedoelen? Volgens insiders is Renault bezig aan de Zoe R110. En als je weet dat de reguliere Zoe R90 beschikt over 90 pk, dan moeten we geen al te moeilijke denkpiste volgen om te beseffen dat die R110 een krachtigere elektromotor aan boord zal hebben. Eentje van 110 pk sterk en waarschijnlijk ook met een toef extra koppel (de R90 doet het met 220 Nm). Laat die motor zijn kracht tappen uit de 41 kWh-sterke batterij en de Zoe kan best een pretraket worden. Anderzijds, momenteel is die R110 vooral nog een gerucht.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 18:12
afbeelding van andre123

voor mij hoeft dit niet,
beter energie steken in het verder uitbreiden van de range

Techno Patat 22:44
afbeelding van Techno Patat

Volledig met je eens!

egear 18:50
afbeelding van egear

Nou ja, eerder ZOE GT, niet?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws