De Toyota Century V12?

De Toyota Century V12? Weinig mensen kennen de Century. Dat is niet meer dan normaal aangezien hij alleen in Japen verkrijgbaar is. In de huidige Century ligt een 400 pk sterke 5.0 V8, maar tot 2016 kon je deze 5.0 V12 bestellen met amper 280 pk. Deze 2de generatie lijkt recht uit de jaren 80 te komen, toch is hij pas in 1997 gelanceerd. De Century spreekt dan ook tot de iets conservatievere CEO. Vreemd genoeg deelt hij niets met dat andere vlaggenschip uit de Toyota stal, de Lexus LS.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:36
afbeelding van Techno Patat

Meestal als er zo een auto is waarvan de titel begint met: ‘van deze heb je nog nooit gehoord’ ken ik hem al lang. een mooi voorbeeldje is de Mitsubishu die door AMG getuned is :D! Maar deze kende ik echt niet, laat staan dat ik wist dat Toyota bij god een v12 bouwde! Hoger dan de v10 van de LFA ging het naar mijn weten niet...

Geniaal wel, die wol, die jaren 80 luxe knoppen ookal is hij potentieel gezien uit 2014, die 5 dempers, die 2 ton ook al is hij zo groot niet!

Wim 11:46
afbeelding van Wim

zalig hé, sommige zaken denk je "Wat is dat ouderwets" en soms denk je "Waarom heeft een S-Klasse dat niet" :)

4g63 14:08
afbeelding van 4g63

Toen gebruikte men nog produkten waardoor alle metalen rond zo'n verbouwde, verfijnde 4g63 niet 'spontaan recycleerden' ( ;) ) na 15j. Heb geluk dat huidige spuitbussen goed werk verrichten.
Zo'n standaard benzine 6g kost pak meer dan 8g, als je ze al vind.
Blijft bewonderenswaardig hoe ze diene 4g63 tal van keren hebben veranderd en uitgekomen zijn tot een kanon waar ze Ferarri, Porsche,... mee in hun onderbroek hebben gezet.

Techno Patat 16:37
afbeelding van Techno Patat

Welkeen was dat dan? In motorcodes ben ik niet zo thuis helaas! Want ik ben oprecht interesse aan het tonen :)!!

Want de v10 is toch vanuit de grond ontwikkeld en niet aangepast? En verder kan ik geen auto van het concern bedenken die ze te kakken zet?

4g63 18:18
afbeelding van 4g63

Ging verder op uw getunede mits door AMG. Is een simpele 2.0i 4g63 die men een kleine 40j geleden heeft gebouwd en na behandeld te zijn door AMG nog verder is gaan opvoeren en onderdelen zwaarder is gaan maken om nog hogere belastingen aan te kunnen. Uiteindelijk heeft men die in oa Lancers Evo tem 9 blijven lepelen en max er 400 pk uitgehaald met behoud van garantie, ondertussen zo'n 10j geleden. (Nm ben k niet in thuis)
De lijst van modellen van mits en andere merken, waar deze in ligt met ander kleppendeksel, opsommen ga ik ni mee beginnen wegens te weinig tekens op tekstvak. ;)
Zelf ook niet thuis in motorcodes ze, in 4g63 wel omdat k met de tamme versie rij en daarover al 's wat info opzoek uit interesse.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws