Volgauto's wielerwedstrijden krijgen strengere regels opgelegd

ford-team-sky_02

In de volksmond ook wel eens de 'vierwielige cowboys van het wielrennen genoemd', de volgauto's in een wielerwedstrijd. Om de veiligheid van coureurs en toeschouwers te verhogen heeft het hoogste wielersportorgaan UCI enkele strengere regels in voegen laten treden voor toekomstige wedstrijden.

Broodnodig maar soms ook wat vervloekt door toeschouwers en wielrenners, de volgwagens die met een rotvaart voor, achter en tussen de koers laveren. Het Union Cycliste Internationale - beter bekend als het UCI - is zich daar ook van bewust en heeft besloten enkele strengere regels te implementeren voor de wagens. Zo is het gebruik van een mobiele telefoon niet meer toegestaan achter het stuur en mag er ook geen TV-scherm meer voorin worden geïnstalleerd. Die wordt vaak gebruikt om de koers te volgen.

Daarnaast moeten bestuurders verplicht volledig uitgerust zijn voor ze achter het stuur mogen kruipen. Hoe het UCI dat in de praktijk gaat testen, dat is anderzijds niet helemaal duidelijk. Tenslotte is alcohol uit den boze (spreekt hopelijk voor zich) en moet de teamradio uit tijdens de laatste 5 kilometer voor de finish.

Samen met het terugschroeven van het aantal motards tijdens een evenement hoopt het UCI daarmee in de toekomst ongelukken uit te sluiten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sierens 12:28
afbeelding van Sierens

Hier in mijn straat( een landelijke wegel)
mag men maar 30km/u rijden.
Mogen volgwagens een uur vòòr de koers dan 60/70km rijden???

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws