Firmawagen inruilen voor geld: vanaf 1 januari

citroen-c3-cambio-2017-panorama

Vanaf 1 januari volgend jaar is het voor werknemers mogelijk om hun bedrijfswagen in te ruilen voor harde contanten. Dat moet het fileprobleem helpen oplossen.

Cash for Car heet het geheel. Bij haar aantreden stelde de regering-Michel al dat ze met een mobiliteitsbudget voor de dag zou komen. Vandaag bereikten de regeringspartijen daarover een akkoord.

Geen variatie aan vervoersmiddelen om uit te kiezen voor de werknemers, wel een zwart-wit keuze: auto of centen. Volgens een ingewikkelde berekening zou een extraatje op het loon uit de bus komen dat gelijk moet staan aan wat je normaal als extralegaal voordeel krijgt wanneer je voor de bedrijfswagen zou kiezen.

niet voor alleman

Niet iedereen maakt aanspraak op dat bedrag. Enkel werknemers die al een jaar met een firmawagen - of salariswagen - rijden en bedrijven die al drie jaar firmawagens aanbieden aan hun werknemers als deel van het loonpakket kunnen vanaf volgend jaar voor het mobiliteitsbudget kiezen. Het bedrag wordt bepaald op basis van je laatste auto, wie een tankkaart heeft krijgt nog eens 20 % extra mobiliteitsbudget.

"Het mobiliteitsbudget is een eerste belangrijke stimulans naar meer keuzevrijheid en naar een fiscaliteit die meer rekening houdt met de gevolgen voor de mobiliteit en het milieu," weet minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nog te vertellen.

Tijdstip: 23:23
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
KrisM 11:50
afbeelding van KrisM

Ondertussen zijn we bijna een jaar verder in het Cash for Car verhaal, maar blijkt het maar voor een heel kleine groep een interessante optie... (5% volgens https://goo.gl/pdMHKV), beetje jammer!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws