Frankrijk boos: vernielt massaal flitspalen

frankrijk flistpalen

Moest je door de val van onze regering het nieuws gemist hebben, ook in Frankrijk is er heibel aan de gang. Massaal protest tegen de regering zorgt er voor al even massale vernielingen. Ook flitspalen blijven daarbij niet buiten schot. Al bijna 900 kiekjesmakers zouden onbruikbaar zijn gemaakt.

Het zit de Franse bevolking duidelijk hoog, de beslissingen die de regering er jarenlang heeft genomen. Met de gele hesjes als hoogtepunt van protest maar blijkbaar wordt er al langer een minder opvallend protest gevoerd; dat tegen de flitsparade. Sinds de zomer werden er in bij onze Zuiderburen al zo'n 900 flitspalen buiten dienst zijn gezet. Het gaat dan over het onbruikbaar maken van de lens door verf of graffiti, tot zelfs gewoon de boel in de fik steken.

Mét resultaat!

Het resultaat? De inkomsten uit flitsboetes ligt op dit moment maar liefst 15 procent lager tegenover vorig jaar. Al kan dat natuurlijk ook het gevolg zijn van bravere weggebruikers. De keerzijde van de medaille is evenwel dat de schade flink de kosten in loopt. Franse media spreken over een kostkaartje dat oploopt tot 4 miljoen euro.

Niet dat de regering er trouwens heel hard van wakker ligt - er zijn op dit moment wel enkele andere appeltjes te schillen. Frankrijk was namelijk sowieso van plan stelselmatige haar oudere flitspalen te vervangen door systemen die langs twee kanten kunnen flitsen. Waardoor de bevolking al een deel van de afbraakwerken op zich heeft genomen en Frankrijk sneller haar radarpark moet vernieuwen. Op kosten van de belastingbetaler, natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 12:16
afbeelding van Jelledr

Uiteraard niet goed te praten, van andermans zaken blijf je af. Maar eigenlijk hadden ze dit eerst beter tegen de globalisten en NWO agenten gezegd. De vernieling, destabilisering en uitpersing maakt de massa vernielingen door deze betogers slechts een peulschil.

Dit had vermeden kunnen worden. Hadden ze eerlijk met ons en met andere landen gehandeld was dit nooit zover gekomen. Ze hebben ons jarenlang voor gek gehouden en de massa begint te ontwaken en in te zien door welke klootzakken we geleid worden!
Mass surveillance hebben ze erdoor gekregen door ons te overspoelen met criminelen.

Problem- reaction- solution

andre123 12:30
afbeelding van andre123

een eerlijke politieker die het goed voorheeft met het volk wordt tegengewerkt en buitengewerkt.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws