Fins bedrijf wil drukknoppen helemaal tot het verleden laten behoren

canatu auto

Dus jij hebt het al moeilijk met het feit dat automerken steeds meer functies verstoppen achter het aanraakscherm? Het Finse Canatu werkt op dit moment samen met automerken om ook drukknoppen te vervangen door "slimme" aanraakvlakken. Sidder en beef.

Moeten we insiders geloven (lees: techgeeks vanuit verschillende hoeken), dan is de technologie van Canatu de volgende grote revelatie in auto-interieurs. Het Finse bedrijf heeft namelijk een coating ontwikkeld die drukgevoelig is. Of in mensentaal: zowat elke oppervlakte van het interieur kan voortaan een aanraakfunctie herbergen, zonder daarvoor een fysieke knop of aanraakscherm nodig te hebben. Stof, plastiek, leder of glas, het maakt niet meer uit. Zo kan je deurpaneel volledig vrij zijn van knoppen (lees: om ramen en spiegels te bedienen) en pas die "knoppen" tonen wanneer je daar om vraagt.

Geen gekke futuristische technologie trouwens, want het moederbedrijf van Mercedes, Daimler, ontwikkelde met Canatu al zo'n deurpaneel. Ook onderdelenleverancier Denso en bandenfabrikant Continental is de technologie niet ontgaan, want beide bedrijven hebben aandeel genomen in Canatu. Kijk hieronder maar even naar de video's om de mogelijkheden te bekijken. De toekomst van auto-interieurs?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 14:05
afbeelding van Yannick

ugh.... wat is er mis met knoppen?? gewoon degelijke drukkers waar je blindelings je zaken mee kan besturen! Die met een Tesla zijn helemaal de klos... gelukkig kan zo'n kar zelf rijden terwijl je door de menu's swiped

Pieter E 14:29
afbeelding van Pieter E

Dus: binnenkort nog meer zwalpende bestuurders op de baan omdat ze een instelling willen veranderen in de wagen waarbij ze hun ogen van de weg moeten halen om een knop te liggen zoeken in een of ander verdoken menu.
Waarom investeert men in automatische remfuncties, dodehoekassistenten, lane departure systemen enzovoorts en zo verder om een wagen "veiliger" te maken als ze dit allemaal teniet doen door het ontwikkelen van touchgevoelige schermpjes???

andre123 18:16
afbeelding van andre123

volledig mee eens

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws