Wallonië verbiedt achterlaten "commerciële visitekaartjes" op auto's

ruitenkaart

In Wallonië is het voortaan verboden om een commercieel visitekaartje achter te laten op auto's. Die kaartjes, vaak van malafide autobedrijven, zorgen volgens de zuidkant van België voor onnodig plastic afval op straat. Al ruimen ze er in één keer een gehele sector mee op.

Allemaal hebben we wel eens zo'n geplastificeerde kaartje teruggevonden op onze auto. Met daarop vaak een reclamepraatje van een bedrijf dat maar al te graag je auto op wil kopen. Wallonië roept die praktijk nu een halt toe door een verbod op het achterlaten van commerciële visitekaartjes op auto's uit te spreken.

Wat is commercieel?

Het verbod geldt evenwel niet voor de aankondiging van lokale evenementen, zoals een feestje van de jeugdbeweging of een rommelmarkt. Enkel kaartjes of flyers die een commercieel karakter uitstralen zijn voortaan verboden. In mensentaal; Wallonië focust vooral op de plastic kaartjes van "auto-opkopers".

Word je in Wallonië betrapt op het plaatsen van zo'n kaartjes op auto's, dan bega je een milieu-inbreuk van niveau 2. Daarop staan boetes van minimaal 50 euro tot maximaal 200.000 euro. In Vlaanderen en Brussel is er evenwel nog geen verbod. Waardoor je auto nog steeds niet veilig is aan de lokale Ikea...

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 17:16
afbeelding van Yannick

hoog tijd dat ze dat in Vlaanderen ook invoeren dan.
die kerels zijn niet te stoppen, leggen redelijk wat kilometers af...

Zwerfvuil 22:06
afbeelding van Zwerfvuil

Goede zaak. Hopelijk volgt Vlaanderen.

Jelledr 12:59
afbeelding van Jelledr

Eindelijk! Moest al veel jaren verboden zijn!

Uw reactie

vaa-en-fiscale-aftrekbaarheid-berekenen

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws