Officieel: Renault Alaskan facelift (2019)

renault alaskan 2019

Renault geeft haar pick-up Alaskan een update die 'm robuuster voor de dag laat komen. Geen marketingtaal voor stoerdere bumpers, wel meer laadvermogen, straffere remmen en sterkere ophanging. Een pick-up-update zoals het moet dus.

Drie jaar geleden lanceerde Renault haar Alaskan, een pick-up gebaseerd op de Nissan Navara. Vandaag is het tijd voor een opgepoetste versie. Een versie die vooral het robuuste karakter wil onderstrepen.

Meer laadvermogen

Laat ons dan ook meteen met de pick-updeur in huis vallen; de de Alaskan kan voortaan tot 1.1 ton in zijn laadbak kwijt. Een gewin van 127 tot 146 kg afhankelijk van de versie. Daarnaast kan de Alaskan nog steeds 3.5 ton achteraan hangen.

renault alaskan 2019

Onderhuids introduceert Renault een aangepaste achterwielophanging met 5 armen. Een multilink maar dan ook weer niet. Dit systeem was ook al optioneel beschikbaar op de Nissan Navara.

Meer remvermogen

Ook nieuw zijn de standaard 17-duims velgen. Nodig, want achteraan wordt de Alaskan steeds uitgerust met remschijven, dus daar moest plaats voor worden voorzien. Een 360°-camera tekent (optioneel present), een automatische noodrem is dan weer standaard.

renault alaskan 2019

Ook nieuw is de Trailer Sway Assist, een antislingersysteem voor aanhangwagens. Voorin blijft de Alaskan teren op de 2.3-liter viercilinder diesel. Die is tegenwoordig uitgerust met selectieve katalytische reductie en legt voortaan 160 pk en 425 Nm koppel in de weegschaal (22 Nm meer dan voordien) of 190 pk en 450 Nm. Standaard beschik je over een manuele zesbak, een 7-trapsautomaat is ook beschikbaar.

renault alaskan 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
FLP 14:24
afbeelding van FLP

Heeft iemand dit ooit al eens zien rondrijden? Of zelfs maar in een showroom gezien? Ik wist zelfs niet dat deze bestond. :p

Waxweazel 10:13
afbeelding van Waxweazel

Ik zie een lichtgrijze geregeld op de E40 tussen Aalst en Brussel rijden.
In Aalst rijdt er een donkere (zwart of donkergrijs).
Zelfs de Mercedes variant kom ik daar eens tegen.

Eric Appeltans 12:27
afbeelding van Eric Appeltans

Veel te kostelijk voor in de schaduw te staan van de Nissan Navara slotsom zijn het technisch identiek dezelfde wagens.
Jammer zal nooit geen topproduct worden.

Benny 06:32
afbeelding van Benny

ik rij rond met de aller eerste generatie alaskan, eerlijk ben ik grotendeels tevreden over, OK, bij elke wagen zijn er ook minpunten.
grappig vind ik dat sommige zaken die ik laten aanpassen heb nu standaard worden aan toe gevoegd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws