Britse overheidsstudie opent jacht op remstof

Fijn stof remmen

Al sinds 2014 waarschuwt de Europese Commissie voor het gevaar van remstof voor onze gezondheid. Nu trekt ook de Britse regering ten strijde, want volgens een nieuw Brits rapport ontstaat bijna de helft van alle fijn stof in Europa door autoremmen en -banden.

Het wordt het nieuwe hot topic van de komende decennia, zonder twijfel. Want hoewel elektrische auto's compleet CO2-neutraal zijn produceren ze nog steeds fijn stof via de banden en remmen. Dat is uiteraard niet anders voor auto's met traditionele verbrandingsmotoren. Na een studie van het Britse overheidsorgaan Air Quality Expert Group trekt het Verenigd Koninkrijk aan de alarmbel.

Nieuwe normen

Volgens die studie zijn fijn stof van remmen, banden en slijtage van het wegdek goed voor bijna de helft van alle fijn stof in Europa. Meer nog, de microplastics die daarbij ontstaan vinden ook nog eens hun weg naar rivieren en zeeën. Minister van milieu Thérèse Coffey en minister van transport Michael Ellis willen dan ook nieuwe normen introduceren voor banden-, remmen- en autofabrikanten.

Daarmee is het Verenigd Koninkrijk niet uniek. Ook in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, worden er tests uitgevoerd met partikelfilters voor remmen. Volkswagen liet begin dit jaar nog weten bezig te zijn met tests voor filtersystemen op remmen.

Tijdstip: 12:41
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:11
afbeelding van andre123

tja,die britten hebben natuurlijk geen belangrijkere problemen dan remstof,om zich mee bezig te houden.
sic

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws