Opgelet: flitsmarathon trekt vandaag over het land

Flitsmarathon oktober 2019

Vanaf dinsdag 8 oktober 6 uur 's ochtends tot woensdag 9 oktober 6 uur 's ochtends houdt de federale verkeerspolitie een zogenaamde flitsmarathon. Daarbij wordt intensief gecontroleerd op snelheid.

Het is een vast begrip geworden in België, de flitsmarathon. Vandaag is het weer zo ver, want de twaalfde editie van de flitsmarathon is sinds 6 uur 's ochtends op gang getrokken. De lokale politiezones en federale verkeerspolitie zullen de komende 24 uur extra snelheidscontroles houden. Om zo een gedragswijziging af te dwingen bij chauffeurs.

De 2,7 procent

Tijdens de vorige flitsmarathon die in april dit jaar plaats vond werden meer dan 1 miljoen auto's gecontroleerd op overdreven snelheid. 2,71 procent van al die auto's, zo'n 29.450 liep tegen de flits.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jelledr 17:11
afbeelding van Jelledr

Voor onze veiligheid gaan ze de staatskas nog eens spijzen. Hypocrieten.

Ze kunnen staan op drukke gewestwegen vlak voor een bord bebouwde kom of net voor het einde.
Ongelooflijk dat er mensen bestaan die dit willen doen. Niets tegen veiligheid, verre van.. Maar dit draait om iets anders.. Dégoûtant dat ge daar in een dienstvoertuig gekocht met geld van de gemeenschap wilt zitten om mensen te bestelen.
Moest het echt om veiligheid gaan heb ik er niets op tegen maar de plekken dat ze controleren zijn puur gekozen om geld in de lade te brengen. Zoek ander werk en schaam u.

Mathieu 12:36
afbeelding van Mathieu

Een agent doet gewoon zijn werk.
Zou u graag eens zien als ze bij een uit de hand gelopen betoging aan uw deur zouden zeggen "kom mannen, we krijgen klop, we gaan ander werk zoeken". Wat ga je dan zeggen.
Wat je brengt is oude nieuws, en blijkbaar zijn er toch weer veel geflitst, dus aangekondigd of niet, velen trekken het zich toch niet aan. Wel, laat ze maar die staatskas spijzen.

andre123 13:52
afbeelding van andre123

inderdaad,wie niet horen wil moet voelen,
wie ruimschoots op voorhand en met alle moderne middelen van tegenwoordig verwittigd wordt dat er geflits wordt,en zich dan nog laat vangen,en sommigen tegen snelheden om u tegen te zeggen, is ofwel een steenezel,of leeft op een andere planeet.
ze mogen nog blij zijn dat ze er met betalen alleen vanaf komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws