Volkswagen wil (als een van de laatsten) monovolumes herbekijken

Volkswagen monovolume toekomst

Volkswagen is nog een van de weinige constructeurs met een monovolumegamma. Dat wil het nu vanuit financieel oogpunt grondig herbekijken.

De SUV heeft de plek van de monovolume ingenomen. Het moet de laatste tien jaar zowat een van de opvallendste trends geweest zijn, maar in Wolfsburg zijn ze blijven vasthouden aan de minivan. Vandaag heeft VW nog steeds drie van dergelijke modellen in zijn gamma: de Golf Sportsvan, de Touran en de Sharan.

“Maar we moeten eens zien of we vandaag nog steeds drie van dergelijke monovolumes in ons aanbod nodig hebben”, vertelde financieel manager Arno Antlitz aan Automotive News Europe. De Touran was dit jaar het populairst, maar deed het in Europa 14 procent minder goed dan vorig jaar. De Golf Sportsvan wist dit jaar 26 procent minder klanten te overtuigen, de Sharan opmerkelijk genoeg 1,7 procent klanten meer. Al bracht VW in Europa tot en met november dit jaar maar 20.854 Sharans aan de man.

Leeuwendeel SUV’s

Een peulschil vergeleken met de verkoopcijfers van de T-Roc en Tiguan: die werden in Europa tot en met november dit jaar maar liefst 193.963 en 245.056 keer verkocht. Of monovolumes als de Golf Sportsvan, Touran en Sharan de investering nog waard zijn, is dus de vraag. Zeker omdat Volkswagen aan een kostenbesparende operatie bezig is, die ervoor moet zorgen dat de winstmarge tegen 2022 6 procent bedraagt.

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités