Polestar en Volvo springen op Ionity-trein met voordeligere tarieven

Polestar Ionity snellader tarieven

De Zweedse merken Polestar en Volvo bieden hun klanten voortaan voordelige tarieven aan bij snelladers van het Ionity-netwerk. De merken werken daarvoor samen met laadpuntenplatform Plugsurfing.

Wie vanaf 1 juli een Polestar 2 of een Volvo XC40 P8 koopt, krijgt voordeligere snellaadmogelijkheden. De Plugsurfing-laadpas die klanten bij hun aankoop krijgen, neemt voortaan ook Ionity-snelladers op aan een voordelig tarief. Wie al een Polestar 2 of elektrische Volvo XC40 heeft, zal vanaf 1 juli kunnen rekenen op dezelfde voordeeltarieven, aldus beide merken.

Van 0,79 naar 0,35 euro

Aan een Ionity-snellader betaal je normaal een standaardtarief van 0,79 euro/kWh. Begin volgende maand daalt die prijs voor eigenaars van een Polestar of elektrische Volvo naar 0,35 euro/kWh. Dat voordeeltarief geldt bij beide merken voor een periode van 12 maanden. Na die periode kunnen er "verdere prijsvoordelen worden onderzocht", aldus Polestar.

Volvo Ionity snellader tarieven

Merkspecifiek

Begin 2020 verhoogde Ionity zijn standaardprijzen. Het “welkomsttarief” van 8 euro per snellaadbeurt steeg toen drastisch naar 0,79 euro per kilowattuur. Heel wat partnermerken van het Ionity-project sloten toen voordeeltarieven af maar koppelden die aan specifieke voorwaarden.

Audi vraagt bijvoorbeeld 0,31 euro/kWh, maar koppelt er een betalend maandabonnement aan. BMW en Kia werken ook met een betalend abonnement, maar vragen respectievelijk 0,28 euro/kWh en 0,29 euro/kWh. Mercedes rekent tot slot 0,29 euro/kWh aan in het eerste jaar na aankoop van een elektrisch EQ-model.

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités