Volkswagen heeft eerste over-the-air-updates klaar voor ID-modellen

Volkswagen ID.3 ID.4 over the air update

Vorig jaar kende de productiestart van de elektrische Volkswagen ID.3 de nodige softwarebugs. Dit jaar zijn de Duitsers eindelijk op snelheid: deze maand krijgen de eerste ID-eigenaars een over-the-air-update voor hun auto.

Een trage productiestart, softwareproblemen en features die nog niet klaar waren bij de eerste productiemodellen: de start van de elektrische Volkswagen ID.3 verliep niet van een leien dakje. Die problemen werden gaandeweg opgelost, al dan niet met een bezoek aan de dealer, en de ID-modellen zijn nu software- en productiematig op kruissnelheid.

First Movers Club

Volkswagen heeft zelfs zijn eerste grote over-the-air-update klaar voor de software van de ID.3. Die update wordt eerst verzonden naar de “First Movers Club”, de harde kern van ID.3-eigenaars. Zij zijn deze maand aan de beurt, nadien volgen de andere ID.3-eigenaars en de klanten van een ID.4. De bedoeling is dat er om de twaalf weken een draadloze software-update volgt.

Volkswagen ID.3 ID.4 over the air update

De eerste update omvat verbeterde functionaliteiten voor de ID.Light, de interactieve verlichting aan boord. Ook de werking van de omgevingsherkenning en dynamische koplampen wordt verbeterd, net als de software van het infotainmentsysteem. Op termijn wil Volkswagen zelfs opties aanbieden via over-the-air-updates. Alle hardware zit dan standaard aan boord, je betaalt dan bij om de opties te activeren.

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités