De Audi Q3 heb je vanaf 29.500 euro

Al weten we dat niet heel zeker. Maar de gespecialiseerde Duitse media meent enkele pittige details te weten. De première van de Audi Q3 vindt plaats op het salon in Shanghai. De Europese première vindt plaats op de IAA in Frankfurt in September. De Q3 zou net geen 30.000 euro kosten, daarvoor krijg je een 4.40 meter lange compacte SUV. Naar eigen zeggen zouden sportieve rijeigenschappen gecombineerd worden met een zee aan ruimte en een hogere zitpositie. Die sportieve lijn moet, naast de grootte van de wagen, het grootste verschil zijn met de Audi Q5.

Onder de kap zijn twee diesels beschikbaar, eentje met 140 pk en eentje met 170 pk. Benzine, en dus TFSI motoren, zijn beschikbaar met 160 of 210 pk. Alle motoren worden uitgerust met start-stop technologie en remregeneratietechnologie. De topmotoren krijgen all-wheel-drive mee ( incl. Haidex), de zwakkere motoren moeten het stellen met voorwielaandrijving.

Binnenin staat je GPS voortdurend in verbinding met Google maps, die toont je niet enkel de verharde banen, ook off-road, en dus zandweggetjes, werden mee opgenomen in de kaart. 

De Audi Q3 zal het moeten opnemen tegenover de BMW X1 en later misschien ook tegen de Mercedes BLK. Eén ding is zeker, BMW zal het voelen. Audi bouwt de Q3 in de fabrieken van Seat, in Spanje.

Via Motor und Sport

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yvesw 10:01
Portrait de Yvesw

Edit: Klopt, typfoutje!

Anonieme gebruiker 18:06
Portrait de Anonieme gebruiker

Foto is al een bestaand prototype uit 2007 of 2008 de cross coupe, deze staat in in ingolstadt

MVG

Pieter Aertgeerts 18:23
Portrait de Pieter Aertgeerts

@ Anonieme Gebruiker. Die foto wordt enkel gebruikt omdat nog weinig of geen afbeeldingen van de Q3 beschikbaar zijn, op wat vreemde schetsen na.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités