Officieel: Mini Coupé

Na de officiële spyshots van eerder deze maand laat Mini nu de officiële ongecamoufleerde beelden vrij van deze coupé. Qua originaliteit kan de naam niet mee met Clubman en Countryman, de looks zijn dan weer wel apart. De wagen is bedoeld voor mensen die wat extra sportiviteit willen en deze niet in de Mini hatch vinden.

 Met zijn 3,73 m lengte, 1,64 m breedte en 1,38 m hoogte is hij drie cm lager dan de hatch. Standaard komt de wagen met een handgeschakelde zesbak, in optie kan de klant opteren voor een Steptronic. Voor de John Cooper Works versie zorgt Mini voor Dynamic Traction Control, Electronic Differential Lock Control en nog wat andere moeilijke namen. Deze zaken zijn ook als optie beschikbaar bij de andere versies. Vermogens zijn er van 122 pk in de Cooper S tot 211 pk in de John Cooper Works. Ook een diesel is beschikbaar in 143 pk versie.

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Quin 10:08
Portrait de Quin

Wat een rare overgang naar dat achterste. Die achterste ruitjes zien er maar gekunsteld uit.

Hopelijk denkt iedereen er zo over en stoppen ze even met al die variaties, want het begint echt belachelijke proporties aan te nemen :p

Anonieme gebruiker 10:21
Portrait de Anonieme gebruiker

Sorry maar... bijzonder geslaagd.

Beeld je gewoon in dat het dak zwart is. Dan krijg je een heel ander effect.

En sjonnie ? Ik ben zelf een huisvader van 39, en grote fan van de originele mini... In mijn garage staat een mini cooper sportspack van '97 met slechts 9500 km op de teller, uiteraard enkel voor het weekend.

Toch vind ik de nieuwe mini zeer geslaagd, zowel qua looks als rijbeleving. Dit geldt evenzeer voor de coupé.

Pieter Aertgeerts 10:28
Portrait de Pieter Aertgeerts

@Hierboven, ik ben van dezelfde mening. Hoewel de manier waarop een Mini tegenwoordig gelanceerd wordt meer heiligschennis is dan wat anders. Maar ik vind dit best geslaagd. Je kan je niet inbeelden hoeveel fun dit karretje gaat hebben, want als je het zo even bekijkt, moet dit op de baan plakken.

Yvesw 14:51
Portrait de Yvesw

Dit ding straalt inderdaad strak stuurgedrag uit! Hopelijk kunnen ze het waarmaken want voor de rest is het een hemels lelijk ding... Maar ja, liever een auto die uit de massa springt (X6 anyone...) en die door sommigen lelijk gevonden wordt en door anderen mooi dan een grijze polo met 15" wieldoppen...

Anonieme gebruiker 22:41
Portrait de Anonieme gebruiker

Toch ga ik hem kopen. Wel in de donkere kleuren.
Vind hem super. Een 45jarige dame!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités