Mercedes SLK55 AMG krijgt 5.5 l V8 zonder turbo's

Mercedes geeft de eerste informatie vrij van het blok in het vooronder van hun SLK55 AMG. De Duitsers willen met de facelift van hun SLK eindelijk van het homo-imago af, een dik blok in de AMG variant kan daar enkel bij helpen. Ze zullen hetzelfde blok als de CLS63 AMG en E63 AMG gaan gebruiken, alleen schroefden ze er de turbo's af. Op die manier is de 5.5 liter V8 kleiner en past die in de SLK. Het blok zal dan 187 kilogram wegen, hoewel het vermogen nog steeds hoge toppen scheert.

Goed 422 pk en 539 Nm koppel zijn cijfers waar je als janet al eens mee kan uitpakken. Om het verbruik te drukken zal het blok op lage snelheden vier kleppen sluiten, waardoor nog vier cilinders actief zullen zijn. Verder zal ook start/stop standaard zijn op de AMG. Resultaat is een lager verbruik en een gemiddelde CO2 uitstoot van 199 gram per kilometer.

De SLK55 AMG zal ook een gloed nieuw sportuitlaatsysteem meekrijgen, eentje met twee indivudele uitlaatdempers. Die laten het geluid tot 2.000 toeren bescheiden toe, alles dat nadien komt moet een lekkere AMG brul teweeg brengen. De SLK55 AMG zal in september te zien zijn op de Frankfurt autoshow. Mercedes zal daar ook een nieuwe diesel voorstellen voor de SLK en zijn roadster variant.

Via Autocar

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yannick Degroeve 18:30
Portrait de Yannick Degroeve

S500 blok, meer met minder :-)

Kenny 20:03
Portrait de Kenny

Zalig! Lekker hoge toeren draaien.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités