Officieel: BMW i8 Concept (hybride met 354 pk)

Of hij het is, kunnen we niet vertellen, maar de BMW i8 vertoont uiterlijk veel gelijkenissen met het Don'tblogaboutthis-concept. De i8 kan je zien als een i3 voor het rijkere volkje. De motor voorin is een aangepaste versie van die in de i3. Met 250 Nm verschilt het koppel niet, toch bedraagt het vermogen slechts 130 pk. Een 1.5 benzinemotor met drie cilinders drijft de achteras aan. Deze tweede motor is goed voor 220 pk en 300 Nm. Tellen we beiden op, komen we aan 354 pk en 550 Nm.

Dat maakt van deze i8 een supercar, want hij trekt het sprintje 0-100 km/u in minder dan 5 seconden, 4,6 om exact te zijn. Dankzij zijn hybride-technologie beperkt hij het verbruik tot een theoretische 2,7 l/ 100 km.

De i8 maakt gebruik van een LifeDrive-opbouw, BMW maakt hiervoor gebruik van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics). Het accupakket (Lithiu-ion) bevindt zich tussen de voor- en achteras in de Energy Tunnel, met de bedoeling het zwaartepunt zo centraal en zo laag mogelijk te houden. De accu's zijn op twee uur opgeladen en laten je toe om 35 km volledig elektrisch te rijden. Net genoeg voor een familiebezoekje op zondag, even opladen en weer terug, zo lijkt het wel.

De i8 profileert zich als 2+2 met sportieve inborst. Dat merk je aan zijn vermogen en prestaties maar ook zijn lage gewicht (1.480 kg) helpt daraan mee. De bagageruimte blijft beperkt tot 150 liter. De i8 komt als tweede model uit de i-reeks bij de dealer. Verwacht hem daar tegen de tweede helft van 2013.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Quin 12:31
Portrait de Quin

Knap dat ze dit zo op de markt durven lanceren, heel mooi!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités